Nový Golf sa predstavil už aj ako kombi

Je vidno, že vo Wolfsburgu naozaj nezaháľajú. Po včerajšom predstavení Scirocca R tu dnes máme ďalšiu novinku - kombi odvodené zo šiestej generácie Golfu. Napriek tomu, že verejnosti bolo predstavené iba dnes, jeho predaj začne v Nemecku už zajtra.

21.05.2009 21:04
Volkswagen Golf Variant Foto:
Nový Volkswagen Golf Variant mal premiéru iba dnes a už zajtra sa v Nemecku začne jeho predaj.
debata

Snáď nám nikto nebude mať za zlé, keď povieme, že s prípravou tohto modelu nemali vo Volkswagene zas až tak veľa práce. Ako je to všade zvykom, predná časť je úplne zhodná s novým Golfom šiestej generácie. To by bolo celkom v poriadku. To, že konštruktéri nalepili na „šestkový“ Golf „zadok“ z „päťkového“ Golfu Variant nám už príde trošku zvláštne. Na druhej strane, prečo by menili niečo, čo sa dobre predáva? Volkswagen Golf piatej generácie v prevedení Variant bol na trhu iba dva roky a len za minulý rok sa predalo 95-tisíc kusov tohto modelu.

Volkswagen Golf Variant Foto: Volkswagen
Volkswagen Golf Variant Volkswagen Golf Variant

Aby sme však nový Golf Variant nezaškatuľkovali hneď od začiatku, predsa len sú na zadnej časti oproti predchodcovi isté zmeny. Zadné svetlá majú pozmenenú grafiku, nárazník má lakovanú aj spodnú časť a je v ňom výrez, ktorý odhaľuje výfuk. Minulá generácia mala výfuk skrytý pod nárazníkom.

Volkswagen Golf Variant Foto: Volkswagen
Volkswagen Golf Variant Volkswagen Golf Variant

Volkswagen Golf Variant šiestej generácie sa bude vyrábať v troch úrovniach výbavy: Trendline, Comfortline a najvyššou výbavou bude verzia Highline. K dispozícii budú na začiatku predaja 4 zážihové a 2 vznetové agregáty. Všetko sú to motory, ktoré používa aj bežný Golf a dosahujú výkony od 59 kW (80 k) po 118 kW (160 k).

debata chyba
Články podľa značiek