Hybrid plánuje aj Citroën

Módnej vlne hybridov podľahol aj francúzsky Citroën. Svoje auto s hybridným pohonom by mal predstaviť v roku 2011 a malo by niesť trochu nostalgické označenie DS5. Zaujímavosťou však je, že súčasťou jeho hybridného pohonu bude vznetový a nie zážihový motor.

06.05.2009 19:45
Citroen C-Sportlounge Foto:
Koncpet Citroen C-Sportlounge mal premiéru na frankfurtskom autosalóne v roku 2005.
debata

O tom, že skupina PSA chystá dieselový hybrid už vieme nejaký ten piatok. Peugeot totiž už minulý rok na autosalóne v Paríži predstavil štúdiu Peugeot Prologue Hymotion4. Tá využívala práve tento typ hybridného ústrojenstva, kedy je elektromotor uložený vzadu kombinovaný so spaľovacím vznetovým motorom pod prednou kapotou. Zo štúdie sa postupom času vykľul Peugeot 3008 Hybrid, ktorý by mal prísť do predaja začiatkom roka 2011. Bude mať pohon všetkých štyroch kolies a jeho hybridné pohonné ústrojenstvo bude disponovať výkonom takmer 200 koní.

Rovnaký typ hybridného pohonu sa objaví aj v chystanom modeli značky Citroën, no Peugeot predstaví svoju 3008 Hybrid o niečo skôr, aby mohla zožať kredit za prvý dieselový hybrid na svete. Dizajn hybridného Citroënu bude inšpirovaný štúdiou C-Sportlounge, ktorá bola predstavená v roku 2005 na autosalóne vo Frankfurte. Myslíme si, že aj keby šla štúdia do výroby rovno v tejto podobe, nikoho by tým Citroën neurazil.

debata chyba
Články podľa značiek