Citroën predstavil vynovenú C4-ku Coupé by Loeb

S touto špeciálnou edíciu trojdverového Citroënu C4 sa nestretávame po prvýkrát. C4-ka však prednedávnom prešla faceliftom a pri tejto príležitosti došlo aj na modernizáciu tejto špeciálnej edície. Všetky zmeny sú však opäť iba kozmetické.

25.03.2009 17:20
Citroen C4 by Loeb Foto:
Citroën C4 by Loeb sa bude dodávať aj v čiernej farbe a s červenými kolesami.
debata

Špeciálna séria C4-ky Coupé s označením „by Loeb“ vznikla na počesť úspechov tejto francúzskej automobilky v šampionáte WRC. Treba uznať, že „Loebova“ C4-ka vyzerá naozaj „nabrúsene“, no to je bohužiaľ asi tak všetko. Ani pri príležitosti druhého vydania tejto špeciálnej edície sa francúzski konštruktéri nepohrali s nastavením jej podvozku a ani pod kapotu si nenašli cestu silnejšie agregáty.

Citroen C4 by Loeb Foto: Citroen
Citroen C4 by Loeb Citroen C4 by Loeb

Ponuku motorov otvára atmosférická benzínová „jedna-šestka“, ktorá z výkonom 88 kW (120 k) určite veľa vody nenamúti. Objednať si tento motor do auta s takýmto výzorom je tak trochu trapas. O niečo lepšie na tom bude benzínová 1,6-ka preplňovaná turbodúchadlom. Tá už produkuje 110 kW (150 k), no turbo jej dodá aj viac sily v nižších otáčkach. Zlatým klincom ponuky motorov je tak isto 1,6 litrový motor, ale vznetový. S HDi-čkom vyladeným na 80 kW (110 k) máme len samé dobré skúsenosti, ale dieselový klepot sa skrátka k takémuto auto nehodí.

Citroen C4 by Loeb Foto: Citroen
Citroen C4 by Loeb Citroen C4 by Loeb

Čo sa ale výzoru týka, C4-ka je na tom celkom obstojne. Športový nádych typického červeného laku ešte dotvárajú decentné polepy na karosérii a tú pravú pretekársku iskru dodávajú autu krásne biele 17-palcové disky kolies. Na zvláštne tvarovanej zadnej časti je umiestnený strešný spojler. Pred spätnými zrkadlami si svoje miesto našiel Loebov podpis, podobne ako na plakete umiestnenej v interiéri. Ten má pekné čierno-červené čalúnenie. Červenú farbu nájdete aj na prešívaní koženého volantu a radiacej páky. Príjemnú atmosféru na palube dotvára hliníkový obklad, pedále a hlavica radiacej páky.

debata chyba
Články podľa značiek