Honda pripravuje nástupcu zabudnutého HR-V

Japonská Honda sa mieni vrátiť tam, kde sa jej kedysi tak trochu podarilo predbehnúť dobu. Pamätáte si ešte kompaktné troj- a neskôr aj 5-dverové SUV Honda HR-V?

22.02.2013 07:05
Honda Urban SUV Concept Foto:
Sympatický 5-dverový crossover s dĺžkou len 4,3 metra ponúka vďaka výklopným sedadlám Magic Seats nevšednú variabilitu.
debata

Honda HR-V sa vyrábala v rokoch 1999 až 2006, no v predajoch nelámala rekordy. To je aj dôvod, prečo sa ticho vytratila z ponuky. Dnes je situácia iná. Doba praje práve malým SUV a crossoverom. Segment, kde kraľuje Nissan Qashqai alebo Škoda Yeti, obohatil vlani napríklad nový Opel Mokka, a už čoskoro sa bude musieť deliť o miesto s Peugeotom 2008 či Renaultom Captur. Niet divu, že aj Honda sa rozhodla oprášiť svoj zabudnutý crossover.

Toto bola prvá Honda HR-V... Foto: Honda
Honda HR-V Toto bola prvá Honda HR-V...

Jeho avízom sa stala štúdia Urban Concept, ktorú predstavila na nedávnom autosalóne v Detroite. Sympatické 5-dverové SUV s dĺžkou 4,3 metra by malo zaujať najmä mladšiu mestskú populáciu. Konkurentov by malo valcovať svojou variabilitou.

...a takto nejako bude vyzerať jej aktuálny... Foto: Honda
Honda Urban SUV Concept ...a takto nejako bude vyzerať jej aktuálny nástupca.

Postavili ho totiž na platforme Hondy Jazz, pravdepodobne jej pripravovanej tretej generácie. Dôležité však je, že Urban Concept vďaka tomu počíta s nádržou umiestnenou pod prednými sedadlami a ponukou výklopných zadných sedadiel Magic Seats. To znamená veľký batožinový priestor a bohaté variácie usporiadania.

Technické informácie si Honda síce necháva pre seba, no niet pochýb, že pod kapotou sa objavia úplne nové motory radu Earth Dream vrátane dieselu 1.6 i-DTEC s výkonom 88 kW. Či však bude mať novodobé HR-V aj pohon oboch náprav, nie je zatiaľ známe.

Na trh by sa malý japonský crossover mal dostať v roku 2015.

debata chyba
Články podľa značiek