Opel Movano utiahne ťažší príves

Opel upravil svoje aktuálne Movano. Okrem prítomnosti štart-stop systému je novinkou aj vyššia povolená hmotnosť brzdeného prívesu. Nezľakne sa ani prívesu ťažkého 3,5 t.

03.04.2013 09:07
Opel Movano Foto:
Štart-stop systém sa už nasťahoval aj do Movana.
debata

Marketing automobilky je v prípade nového Movana hrdý najmä na štart-stop systém, ktorý sa nasťahoval do všetkých verzií poháňaných motorom 2.3 CDTI (74 kW/100 k a 92 kW/125 k) skombinovaným s manuálnou prevodovkou. Podľa údajov výrobcu má byť takto vylepšené MOvano aj v reálnej prevádzke úspornejšie o 8 %.

Pre zákazníkov je rovnako dobrou správou aj zvýšenie max. povolenej hmotnosti brzdeného prívesu o 15 %. Verzie s pohonom zadných kolies RWD (vrátane verzií so zadnou dvojmontážou DRW) teraz namiesto 3 t utiahnu príves ťažký až 3,5 t.

Novinkou je však aj príplatkové pneumatické pruženie zadnej nápravy zabezpečujúce nielen udržiavanie stálej svetlej výšky, ale počas nakládky aj znižovanie (- 200 mm) alebo zvyšovanie (+ 70 mm) zadnej časti vozidla. Tento príplatkový systém je dostupný pre verzie s pohonom predných kolies.

debata chyba
Články podľa značiek