Kia je pri chuti, chystá ďalší model

Podľa automobilky je to len koncept, o ktorého sériovej výrobe zatiaľ nikto nerozhodol. Jeho tvary aj kabína sú však pripravené na veľkosériovú výrobu. Pod kapotou má sériový motor 1.6 T-GDI (150 kW/204 k).

04.04.2013 16:20
Kia CUB Foto:
Je šanca, že z Kie CUB sa jedného dňa stane sériový model.
debata

Kia CUB je zatiaľ prezentovaná ako malé štvordverové kupé, ktoré by malo doplniť súčasnú, prevažne rodinne orientovanú ponuku Kie. Pravdou je, že v portfóliu Kie podobný model zatiaľ chýba, zatiaľ čo Hyundai vyrukoval s Velosterom už dávno. Auto je dlhé necelé štyri metre (Veloster má 4220 mm) a chváli sa opačne sa otvárajúcimi zadnými dverami s integravaným B-stĺpikom (podobne ako napr. Ford B-Max).

Pod kapotou má prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.6 T-GDI naladený na 150 kW/204 k. Rovnaký agregát je aj pod kapotou novej Kie cee'd GT. Čo bude s ďalším osudom štúdie CUB, automobilka zatiaľ neprezradila. Jej tvary, konštrukčné riešenie aj samotný sériový agregát sú však náznakom, že by sa auto malo čoskoro objaviť aj v sériovej verzii. Nie je nakoniec tajomstvom, že Kia svoje športové ambície v poslednej dobe nijako netají.

Kia CUB
Kia CUB
+1Kia CUB
debata chyba
Články podľa značiek