V Číne predstavili predĺženú Škodu Yeti. V Európe sa predávať nebude

Vzrastom nízki Číňania zbožňujú dlhé autá. Čím dlhšie, tým vyššie sa cítia na spoločenskom rebríčku. Trendu „naťahovania“ sa nevyhlo ani škodovácke SUV Yeti. V Číne odštartovala výroba jeho predĺženej verzie. Určená je len pre tamojší trh.

04.09.2013 10:00
Škoda Ye Di Foto:
Čínska verzia Škody Yeti bude o 52 mm dlhšia a bude mať o 60 mm dlhší rázvor.
debata (7)

Ako Škoda už dávnejšie avizovala, na autosalóne v Čcheng-tu predstavila dlho očakávanú čínsku verziu Yeti s predĺženou karosériou a rázvorom. Vychádza z už modernizovaného Yeti, ktoré sa vo svetovej premiére ukáže na budúci týždeň vo Frankfurte, je však o 52 mm dlhšie. Na rázvore ich pribudlo až 60 mm. Celková dĺžka tak dosahuje 4 275 a rázvor 2 638 mm.

K tomu všetkému pridala Škoda rezervné koleso zavesené na veku batožinového priestoru, čo dodáva Yeti podstatne off-roadovejší „look“. Mimochodom, to dobre ladí aj s čínskym označením Ye Di, čo znamená v preklade čosi ako „divoký vládca“. Je pravdepodobné, že z tohto dôvodu bude mať čínske Yeti aj prepracovaný systém uchytenia zadných dverí, prípadne rám s bočnými pántmi, na ktorom sa rezerva najprv odklopí.

Novinkou je aj rezervné koleso zavesené na... Foto: Škoda-Auto
Škoda Ye Di Novinkou je aj rezervné koleso zavesené na zadných dverách, ktoré dodáva Yeti podstatne drsnejší výraz.

Ponuka motorov sa zatiaľ obmedzila na jediný agregát – preplňovaný 4-valec 1,8 TSI. Neskôr pribudne slabšia verzia 1,4 TSI.

Na predĺžené Yeti sa však netešte. Určené je len pre čínsky trh, hoci niet pochýb, že viac priestoru v interiéri a kufri či drsnejší výraz by mohol zaujať aj európskych zákazníkov. Lenže Yeti „Long“ bude schádzať výhradne z výrobných liniek čínskeho závodu koncernu VW v Yizheng, kde sa už montuje aj čínska verzia Rapidu. Doteraz sa Yeti do Číny iba dovážalo. Predaj má odštartovať ešte tento rok.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Škoda #Yeti #Long #Ye Di #predĺžená verzia #Čcheng-tu #Yizheng
Články podľa značiek