Elektrické BMW i3 sa predáva lepšie, ako automobilka čakala

Predaj revolučného elektromobilu i3 odštartuje BMW až na budúci mesiac, no už dnes eviduje osemtisíc záväzných objednávok. To je viac, ako automobilka očakávala.

25.10.2013 16:00
BMW i3 Foto:
Zdá sa, že pôvodne plánovaná kapacita výroby elektrického BMWi3, stanovená na 10 000 kusov, nebude postačovať na uspokojenie dopytu. Automobilka je však pripravená výrobu zvýšiť.
debata (1)

Veľký záujem znamená, že plánovaná budúcoročná kapacita výroby 10 000 vozidiel nebude s najväčšou pravdepodobnosťou postačovať na uspokojenie dopytu. BMW je však pripravené. Podľa šéfa financií BMW Friedricha Eichinera môže automobilka v prípade neutíchajúceho záujmu zvýšiť kapacitu vo svojom výrobnom závode v Lipsku.

Najväčší odbyt sa očakáva v budúcnosti najmä zo strany zákazníkov žijúcich vo veľkých metropolách, či už európskych, ázijských, alebo tých v USA.

Súčasný záujem naznačuje, že projekt mestského elektromobilu, ktorý stál automobilku dve miliardy eur, by mohol byť v budúcnosti ziskový. Je to tiež dobré znamenie pre ostatných výrobcov elektromobilov, ktorí sa zatiaľ, s výnimkou americkej Tesly, nevedia vyhrabať z červených čísiel.

Ako príklad môžeme uviesť aktivity aliancie Renault/Nissan, ktorá pred pár rokmi stavila na elektrickú kartu, no už dnes verejne priznáva, že plán výroby 1,5 milióna elektromobilov ročne je absolútne nereálny. Vlani totiž Renault spolu s Nissanom predal len 68 000 elektro­mobilov.

BMW i3
BMW i3
+7BMW i3
1 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #BMW i3
Články podľa značiek