Predĺžený Range Rove sa vracia po dvadsiatich rokoch

Zdá sa vám nový Range Rover málo luxusný? Je tu riešenie. Britská automobilka príde opäť s predĺženou verziou long wheelbase. A k tomu pridá najvyššiu úroveň vybavenia Autobiography Black, ktorá robí z Range Roveru skutočný First Class.

31.10.2013 12:00
Range Rover LWB 2014 Foto:
Na celkovej dĺžke pribudlo až 20 centimetrov, no proporciám najluxusnejšieho off-roadu planéty to neublížilo. Prírastok je totiž decentne rozdelený medzi rázvor náprav a dlhší zadný previs.
debata

Ponuku Range Roverov rozšíri už začiatkom budúceho roka verzia s predĺženým rázvorom. Range Rover LWB sa predstaví na novembrovom autosalóne v Los Angeles a súčasne na čínskej motorshow v Guangzhou. Je teda jasné, na ktoré teritóriá s ňou mieri.

Range Rover prichádza s podobnou ponukou po dvadsiatich rokoch. Naposledy mali totiž zákazníci možnosť kúpiť si predlžený Range Rover s označením LSE v rokoch 1992 až 1994. Na karosérii s celkovou dĺžkou 5,2 metra pribudlo do dĺžky 20 centimetrov, pričom 14 z nich pripadá na dlhší rázvor náprav. Presne o toľko centimetrov bude aj viac miesta pre nohy zadných cestujúcich.

O tom, že ide o predĺženú verziu, vás decentne... Foto: Land Rover
Range Rover LWB 2014 O tom, že ide o predĺženú verziu, vás decentne informuje len logo "L“ pod bočnými žiabrami.

Na výber budú buď dve samostatné nastaviteľné zadné sedadlá, alebo klasická lavica. Operadlá zadných sedadiel sa pritom budú dať sklápať v uhle až 17 stupňov, čo je o osem viac ako pri bežnom modeli Range Rover. Cestujúci na pravej strane bude mať navyše možnosť zväčšiť svoj priestorový komfort vďaka funkcii Passenger Seat Away, ktorou sa predné sedadlo spolujazdca posunie elektricky vpred. V sériovej výbave bude aj panoramatická strecha a elektricky nastaviteľné roletky na oknách zadných dverí.

Prvé oficiálne fotografie naznačujú, že predĺženie Range Roveru nijako zvlášť neublížilo jeho proporciám. Aj vďaka tomu, že tento prírastok je rozdelený medzi rázvor a dlhší zadný previs. Vonkajšie úpravy sa obmedzili na decentný symbol "L“ pod falošnými žiabrami na predných dverách. Predĺženú verziu bude možné kombinovať výlučne s najvyššími úrovňami vybavenia Autobiography a novou Autobiography Black. Druhá z nich ponúka komfort na úrovni First Class.

Range Rover LWB bude dostupný v novej,... Foto: Land Rover
Range Rover LWB 2014 Range Rover LWB bude dostupný v novej, najvyššej úrovni vybavenia Autobiography Black. Pohľad do interiéru nepotrebuje žiaden komentár.

Okrem špičkovej audioaparatúry s dvojicou monitorov v opierkach hláv prináša v štandarde dve elektricky nastaviteľné samostatné zadné sedadlá s masážnou funkciou a ventilovaním, ale aj elektricky výsuvné letecké stolíky s USB-portom, ktoré sa vyklopia z predĺženej stredovej konzoly. Medzi operadlami sa nachádza aj chladená schránka na nápoje. Celý interiér je čalúnený pravou kožou a osvetlený ambientným diódovým podsvietením. Na výber sú tri exkluzívne farbné kombinácie čalúnenia a obkladov – Ebony/Lunar, Espresso/Tan a Dark Chery/Ivory.

Range Rover LWB 2014
Range Rover LWB 2014
+14Range Rover LWB 2014
debata chyba
Články podľa značiek