Subaru chystá nástupcu Legacy. Predstaví sa ako koncept

Do Los Angeles privezie Subaru koncept nového Legacy. Zdá sa, že konečne zahrá aj na emócie.

16.11.2013 06:00
Subaru Legacy Concept Foto:
Z pomerne nudného sedanu a kombi sa pravdepodobne stane dynamicky ladený model s prvkami kupé. To by malo posilniť najmä verziu sedan, ktorá hrala v tomto modelovom rade, aspoň v Európe, len druhé husle.
debata (1)

Subaru patrí ku konzervatívnejším značkám. Dizajnové výstrelky neboli nikdy jeho doménou. No ako sa zdá, v budúcej generácii, ktorá by mala prísť na trh najneskôr do dvoch rokov, sa dizajn Subaru pohne míľovými krokmi vpred. Naznačuje to realistická štúdia Subaru Legacy Concept, ktorá bude hlavným pútačom japonskej značky na kalifornskom autosalóne.

Predná maska konceptu ukazuje nielen  novú tvár... Foto: Subaru
Subaru Legacy Concept Predná maska konceptu ukazuje nielen novú tvár Legacy, ale aj ďalších budúcich modelov Subaru. Športovým krivkám svedčia aj zamračené reflektory a veľké 21-palcové disky kolies.

Subaru Concept má podstatne športovejšie línie evokujúce kupé. K tomu pridáva novú prednú masku a agresívny pohľad reflektorov, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou pretavia aj do série. Pocit akéhosi GT s nízkou siluetou kabíny posilňujú aj absentujúce kľučky dverí a obrovské 21-palcové disky kolies. Tie majú podľa Subaru pripomenúť jeho najväčšiu pýchu – tradičný symetrický pohon štyroch kolies.

Zozadu pútajú pozornosť vertikálne koncovky... Foto: Subaru
Subaru Legacy Concept Zozadu pútajú pozornosť vertikálne koncovky výfukov. No možno sa nakoniec pod kapotou predstaví hybridná sústava.

O technike sa Subaru zatiaľ nezmienilo, no neprekvapí, ak bude vybavené hybridnou sústavou, ktorú predviedla automobilka napríklad na koncepte Advanced Tourer Concept už pred dvoma rokmi v Tokiu. Bezpochyby, klasika v podobe ležatých „boxerov“ a pohonu Symetrical AWD ostane aj napriek tomu zachovaná.

Subaru Legacy Concept
Subaru Legacy Concept
+2Subaru Legacy Concept

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #nová generácia #autosalón Los Angeles 2013 #Subaru Legacy Concept
Články podľa značiek