Honda FCEV Concept: Nástupca FCX Clarity dorazí v roku 2015

Na autosalóne v Los Angeles predstaví Honda koncept FCEV poháňaný palivovými článkami. Zatiaľ zverejnila len jednu počítačovú skicu.

17.11.2013 19:00
debata
Technológia palivových článkov pod kapotou... Foto: Honda
Honda FCEV Concepot 2013 Technológia palivových článkov pod kapotou tohto konceptu sa má dostať do sériovej výroby už v roku 2015.

Honda je jedinou automobilkou na svete, ktorej sa podarilo doviesť technológiu palivových článkov do štádia predaja. Už v roku 2002 nasadila formou prenájmu do prevádzky vozidlá tankujúce vodík a v roku 2005 odovzdala prvé modely FCX Clarity individuálnym zákazníkom. Projekt síce nikdy nenadobudol rozmery s akými Honda počítala, no prvenstvo jej nikto nezoberie. Vodíkovú limuzínu FCX Clarity využíva dnes približne 20 klientov. A to v Kalifornii.

Nie je preto prekvapením, že práve Los Angeles sa stane miestom premiéry konceptu FCEV, ktorý predznamenáva ďalšiu generáciu vozidiel Honda poháňaných palivovými článkami. Podľa Mikea Accavittiho, viceprezidenta americkej divízie Hondy, stelesňuje koncept FCEV víziu Hondy o osobnej mobilite budúcnosti. Nejde však len o pojazdné laboratórium. Z konceptu vznikne sériový model, ktorý sa má dostať na trh už v roku 2015. Žiadne ďalšie informácie Honda zatiaľ nezverejnila. Vystačiť si musíme s jedinou počítačovou skicou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #autosalón Los Angeles 2013 #palivové články #Honda FCEV Concept
Články podľa značiek