Mercedes SLS AMG sa lúči sériou Final Edition

Dni života má stuttgartský superšport s krídlovými dverami zrátané. Po troch rokoch sa výroba končí.

23.11.2013 07:00
Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition Foto:
Mercedes-Benz SLS AMG sa verejnosti predstavil v roku 2009 a vyrábať sa začal o rok neskôr v dielňach divízie AMG. Budúci rok svoju kariéru ukončí.
debata

No aby nebola rozlúčka s ideovým nástupcom famózneho Mercedesu 300SL až taká smutná, vznikne ešte posledná séria Final Edition. Tá sa predstavuje tento týždeň na motorshow v Los Angeles.

Predaj odštartuje nemecká automobilka vo februári budúceho roka. Úpravy sa dotknú všetkých verzií od kupé, cez roadster až po GT. Z toho je zrejmé, že nejde o žiaden extrémny tuning. Final Edition dostane čiernu kapotu motora, čierne predné krídlo a spätné zrkadlá. Dizajn zadného krídla a diskov kolies vychádza z vrcholovej verzie SLS AMG Black Series. Technika 6,2-litrového osemvalca s výkonom 420 kW však ostane nedotknutá. Celkom vznikne zo záverečnej edície 350 kusov.

Rozlúčková edícia Final Edition dostane čiernu... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition Rozlúčková edícia Final Edition dostane čiernu kapotu, špeciálne disky a zadné krídlo z vrcholovej verzie Black Series.

Rozlúčka je to definitívna. SLS AMG totiž nedostane priameho nástupcu. V pláne je podstatne menšie a lacnejšie kupé SLC s rozmermi podobnými Porsche 911. Exkluzivite SLS AMG to ale len a len prospeje. Mercedes však nemá za čím smútiť. Stuttgartský superšport má za sebou úspešnú kariéru. Už počas prvých dvoch rokov vzniklo viac ako 5 000 kusov, kým z predošlého modelu SLR McLaren počas piatich rokov produkcie len 2 157 exemplárov.

Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition
Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition
+33Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec výroby #Mercedes SLS AMG Final Edition
Články podľa značiek