Audi privezie do Detroitu koncept crossoveru

Veľa o ňom nevieme, no je možné, že z detroitskej štúdie sa nakoniec vyvinie najmenšiu SUV s označením Audi Q2.

31.12.2013 13:00
debata
Nový crossover bude mať na dĺžku 4,2 metra a... Foto: Audi
Audi Concept - Detroit 2014 Nový crossover bude mať na dĺžku 4,2 metra a jeden pár dverí. Naznačiť má štylistiku nových modelov Audi, ktoré sa dnes podobajú ako vajce vajcu.

Všetko je zatiaľ v rovine hypotéz. Audi zverejnilo len štyri skice pripravovanej štúdie a informáciu, že jej detroitský showcar s dĺžkou 4,2 metra, čo je približne o 18 cm menej, než meria Audi Q3, bude postavený na veľkých 19-palcových diskoch kolies. Podľa Audi zároveň naznačí budúci štylistický trend jej nových modelov.

Interiér bude vybavený štyrmi individuálnymi... Foto: Audi
Audi Concept - Detroit 2014 Interiér bude vybavený štyrmi individuálnymi sedadlami a stredovým tunelom tiahnucim sa až k zadným cestujúcim.

Kombinovať bude prvky SUV, dvojdverového kupé a kombi, takže by sme mohli dať jeho karosérii pokojne prívlastok shooting brake. Podstatné je, že umožní nielen športovú jazdu na asfalte, ale aj na nespevnených povrchoch. Postará sa o to jeho odolný podvozok a pohon oboch náprav Quattro.

O pohone nie je nič známe, no nápis e-tron na zadnom blatníku naznačuje, že pôjde minimálne o hybrid, prípadne elektromobil s predĺženým dojazdom s pomocným generátorom, podobne ako v štúdiách A1 e-tron alebo A3 e-tron. Viac sa dozvieme už o pár dní počas svetovej premiéry na autosalóne v Detroite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Concept #koncept #crossover #autosalón Detroit 2014
Články podľa značiek