Honda Vezel: Malé SUV dorazí nakoniec aj do Európy

Honda zareaguje na rastúci dopyt po kompaktných SUV a crossoveroch aj v Európe. K modelu CR-V pribudne Honda Vezel, predávaná zatiaľ len na domácom japonskom trhu.

03.01.2014 06:00
Honda Vezel Foto:
Kompaktný SUV má na dĺžku 4 295 mm a v kufri veľmi slušných 453 litrov pre batožinu. V ponuke je hybridná verzia aj pohon oboch náprav.
debata

Honda Vezel je malým crossoverom s dĺžkou 4 295, šírkou 1 700 a výškou 1 605 mm. Postavená je na upravenej platforme novej generácie Hondy Jazz. Zatiaľ sa predáva len v Japonsku, no do dvoch rokov by mala doraziť aj do Európy. Pravdepodobne pod názvom CR-U.

Na rozdiel od väčšiny crossoverov bude mať... Foto: Honda
Honda Vezel Na rozdiel od väčšiny crossoverov bude mať Vezel v ponuke aj verzie s pohonom oboch náprav.

Na rozdiel od väčšiny crossoverov bude mať Vezel v ponuke aj verzie s pohonom oboch náprav. V Japonsku si môžu zákazníci vyberať z dvoch motorizácií – 4-valca 1,5i-VTEC (96 kW) a hybridnej modifikácie posilnenej o asistenčný elektromotor s výkonom 22 kW a krútiacim momentom 160 Nm.

Zvláštnosťou interiéru sú horizontálne... Foto: Honda
Honda Vezel Zvláštnosťou interiéru sú horizontálne prieduchy ventilácie umiestnené pred spolujazdcom.

Hybrid je štandardne kombinovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou. V Európe je pravdepodobná aj vznetová verzia, keďže pre nový Jazz má už Honda pripravený nový naftový motor 1,5 i-DTEC . Dodávky pre európsky trh sú však naplánované až na rok 2015. Pred „starým kontinentom“ je totiž na rade ešte USA, kde sa Vezel predstaví približne v polovici budúceho roka.

Honda Vezel debutovala najprv podobe konceptu Urban SUV na autosalóne v Detroite a len pred pár dňami na motorshow v Tokiu. Automobilka sa týmto kompaktným crossoverom vlastne len vracia tam, kde už dávno bola. Jej model HR-V, vyrábaný v rokoch 1999 až 2006, však predbehol dobu, čo sa prejavilo na nie príliš uspokojivých predajných číslach.

Honda Vezel
Honda Vezel
+6Honda Vezel

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #crossover #autosalón Tokio 2013 #Honda Jazz #Honda Vezel #Honda CR-U #Honda Urban SUV
Články podľa značiek