Čínsky Qoros sa chystá do Ženevy. Predstaví nový crossover

Qoros plní svoj sľub. Každých šesť mesiacov privedie na svet nový model. Po sedane Qoros 3 Sedan je na rade s najväčšou pravdepodobnosťou crossover.

04.01.2014 07:00
Qoros 3 - crossover Foto:
Za tajuplnými fotografiami sa skrýva sériová podoba ženevského konceptu Qoros 3 Cross Hybrid.
debata (1)

Čínsko-izraelská automobilka Qoros predstaví v marci v Ženeve svoj druhý sériový model. Zatiaľ zverejnila len dve snímky z ktorých vyplýva, že pôjde o definitívnu verziu vyvýšeného hatchbcaku, ktorý sa na jar v Ženeve ukázal ako štúdia Qoros 3 Cross Hybrid Concept . Pravdepodobne zatiaľ bez hybridného ústrojenstva, ktoré v prípade konceptu predstavovala kombinácia motora 1,2 Turbo (93 kW) a 50 kilowattového elektromotora.

aj druhý sériový model v poradí bude postavený... Foto: Qoros
Qoros 3 - crossover aj druhý sériový model v poradí bude postavený na modulárnej platforme, ktorú už využíva Qoros 3 Sedan.

Automobilka je zatiaľ na informácie veľmi skúpa. Prezradila len to, čo už vieme. A teda, že aj druhý sériový model v poradí bude postavený na modulárnej platforme, ktorú už využíva Qoros 3 Sedan. Poháňať ho budú benzínové motory s objemom 1,6 litra – atmosférický s výkonom 93 kW a turbom posilneným na 115 kW. Vyberať bude možné zo 6-stupňovej manuálnej alebo 6-stupňovej dvojspojkovej prevodovky.

Qoros tvrdí, že ich novinka bude zameraná najmä na mladšiu klientelu. Tej by mohli imponovať niektoré moderné prvky výbavy, ako napríklad multimediálny systém QorosCloud s veľkou dotykovou obrazovkou. Do predaja sa dostane ešte na jar v Číne a od roku 2015 aj v Európe. Na Slovensku, kde Qoros otvoril svoj prvý zahraničný showrom, by to ale mohlo byť o niečo skôr.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #Qoros #autosalón Ženeva 2014 #3 sedan #Cross Hybrid Concept
Články podľa značiek