Cadillac predstavil v Detroite nové logo. Je opäť jednoduchšie

Automobilka Cadillac opäť vynovila svoje logo. V jej 112-ročnej histórii to nie je nič výnimočné. Stalo sa tak už tridsiaty ôsmy raz. Naposledy v roku 2000.

21.01.2014 16:00
Cadillac -  logo Foto:
Nové logo je väčšie, širšie a zbavené vavrínového venca. Minimalistický štýl mu dáva modernejší vzhľad.
debata

Cadillac patrí k najstarším automobilkám sveta. V roku 1902 ju založil Henry Martin Leland a pomenoval ju po francúzskom šľachticovi Antoine de la Monthe Cadillaccovi, mimochodom, zakladateľovi mesta Detroit. V roku 1909 sa táto spoločnosť stala súčasťou koncernu General Motors a do dnešných dní je jej vlajkovou loďou, no už zďaleka nie symbolom prosperujúcej Ameriky. O Detroite nehovoriac.

V histórii automobilky bolo logo, vychádzajúce... Foto: Cadillac
Cadillac - logo V histórii automobilky bolo logo, vychádzajúce z rodového erbu Cadillaca, často reštylizované.

Naposledy v roku 2010. Jeho najnovšia podoba je modernejšia a zbavená gýčových prvkov. Nenájdeme tu už napríklad tradičný vavrínový veniec, ktorý logo obklopoval. Samotný „erb“ je výrazne širší a zároveň väčší, čo ladí so súčasným trendom posilňovania identity.

S novým logom Cadillacu by sme sa mali stretávať v budúcnosti častejšie. Potom, čo koncern GM stiahne značku Chverolet z Európy, má na starom kontinente podstatne väčšie plány práve s Cadillacom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit #Cadillac #Henry Martin Leland #Antoine de la Monthe Cadillac
Články podľa značiek