Vzkriesený Datsun privezie do Dillí prvú štúdiu

Aliancia Renaut/Nissan to so znovuzrodenou značkou Datsun myslí naozaj vážne. Hoci ju majú v budúcnosti živiť lacné modely, konkurujúce trhu ojazdených áut, jej imidž a povedomie má zvýšiť koncepčný model Datsun12.

29.01.2014 16:00
Datsun 12 Concept Foto:
Datsun pravdepodobne chystá ešte menší model, ako je jeho súčasný GO. Naznačuje to prvá skica pripravovaného konceptu Datsun 12.
debata

Datsun už v Indii vyrába a predáva svoj prvý a zatiaľ jediný model GO, ktorý je lacnejším derivátom Nissanu Micra. Čoskoro si to namieri aj do Indonézie, Ruska a Juhoafrickej republiky. Pri jednom modeli však rozhodne neostane.

Okrem už avizovaného sedemmiestneho modelu GO+ a spolupráce s ruskou Ladou, z ktorej má vzniknúť lacný sedan, chystá pravdepodobne ešte menší model. Jeho avízom má byť koncept s jednoduchým označením Datsun 12, ktorý ukáže automobilka na autosalóne v Dillí. Názov je odvodený od historického modelu Datsun z roku 1933.

Zatiaľ zverejnila automobilka len jednu počítačovú skicu, z ktorej vyplýva, že ide o miniatúrny mestský trojdverový hatchback. Na rozdiel od sériového GO mu dominujú omnoho dynamickejšie línie. Ďalšie informácie sú zatiaľ zahalené tajomstvom. Známe je len to, že koncept využije modulárnu platformu CMA, ktorú používa aj Micra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Datsun #Datsun 12 #autosalón Dillí 2014
Články podľa značiek