Škoda VisionC: Päťdverové kupé bude jazdiť na zemný plyn

Pár dní pred začiatkom ženevského autosalónu zverejňuje Škoda ďalšie informácie a fotografie konceptu 5-dverového kupé VisionC.

27.02.2014 15:00
debata (5)
Podľa vzoru módnych 4-dverových kupé bude mať... Foto: Škoda-Auto
Škoda VisionC Podľa vzoru módnych 4-dverových kupé bude mať aj VisionC zníženú kabínu a bezrámové okná dverí.

Na veľa údajov sa ešte netešte. V každom prípade však Škoda po minulotýždňových skicách opäť poodhalila tajomstvo okolo pripravovaného konceptu VisionC, ktorý sa ukáže v halách ženevského Palexpa. Prvé počítačové vizuály zachytávajú definitívny dizajn tohto 5-dverového kupé na báze novej Octavie. Pochádza z pera šéfdizajnéra Škody Jozefa Kabáňa.

Pod zadným vekom má koncept napriek športovej... Foto: Škoda-Auto
Škoda VisionC Pod zadným vekom má koncept napriek športovej siluete ponúknuť obrovský batožinový priestor.

Zaujímavá je nielen nízka silueta kabíny a bezrámové okná, ale aj ostrý tvar reflektorov inšpirovaný českým kryštálom. Rozmery sú tajomstvom, Škoda však sľubuje, že aj v tomto vyhotovení dokáže „Octavia“ ponúknuť dostatok miesta pre štvorčlennú posádku a k tomu veľký kufor prístupný cez obrovské výklopné piate dvere.

Pod prednou kapotou sa objaví motor 1,4 TSI CNG... Foto: Škoda-Auto
Škoda VisionC Pod prednou kapotou sa objaví motor 1,4 TSI CNG upravený na spaľovanie zemného plynu, ktorý bude v Ženeve debutovať v sériovej Octavii G-Tec.

Pod kapotou štúdie sa v Ženeve objaví benzínový štvorvalec 1,4 TSI s výkonom 81 kW. Tentoraz však upravený aj na spaľovanie zemného plynu (CNG). Vďaka tomu dokáže už dnes VisionC splniť emisné limity na rok 2020. Produkcia CO2 je len 91 g/km a spotreba 5,1 m3 CNG na 100 km.

Hoci Škoda tvrdí, že VisionC je len ukážkou potenciálu značky, české médiá, ktoré majú k mladoboleslav­skému výrobcovi najbližšie, považujú projekt VisionC za hotovú vec. Dokazuje to aj nasadenie prakticky sériovej techniky a tiež zámer Škody rozširovať svoje modelové portfólio. Do výroby by tak mohlo ísť nové kupé už budúci rok.

Škoda VisionC
Škoda VisionC
+2Škoda VisionC

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #autosalón Ženeva 2014 #Škoda VisionC
Články podľa značiek