Mazda Hazumi: Predvoj novej dvojky už v Ženeve

Je to jasné ako facka. Po tom, čo sa na internete objavila druhá skica pripravovaného konceptu Mazdy pre ženevský autosalón, niet pochybností , že nová Mazda 2 je už za rohom.

28.02.2014 10:00
Mazda Hazumi Foto:
Koncept Hazumi ukazuje blízku podobu novej Mazdy 2. Pod kapotou sa očakáva elektromotor napájaný z li-ion akumulátorov a generátora poháňaného jednorotorovým wankelom.
debata (1)

Spojitosť konceptu Hazumi s dvojkou podporuje aj informácia, že jej nová generácia sa dostane, aspoň na japonskom trhu, do predaja ešte pred koncom tohto roka. Na základe druhej snímky, ktorá zachytáva celý koncept, si už môžeme urobiť jasnú predstavu o dizajne. Ten pokračuje v štýle Kodo, ktorý odštartovali väčšie modely Mazda 3 a Mazda 6. V prípade dvojky má byť vraj orientovaný viac na ženské publikum.

Tajomstvom nie je ani fakt, že nová dvojka sa neskôr predstaví aj ako elektromobil s predĺženým dojazdom. Úlohu generátora dostane tentoraz jednorotorový wankel. Základnú verziu by mal poháňať nový 4-valec 1,3 Skyactiv-G, ktorý už Mazda používa v japonskej verzii súčasnej dvojky. Možný je aj diesel 1,5 Skyactiv-D, ktorý bude mať premiéru spolu s konceptom Hazumi v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda #Mazda 2 #autosalón Ženeva 2014 #Mazda Hazumi #Hazumi
Články podľa značiek