VW New Midsize Coupé Concept: Rodí sa Jetta CC?

Tento koncept rozhodne neveští príchod nového sedanu Jetta. Ten sa predsa predstavil vo vynovenej podobe v New Yorku. V Pekingu sa nemecký výrobca pohráva skôr s témou menšieho 4-dverového kupé.

29.04.2014 14:00
Volkswagen New Midsize Coupé Concept Foto:
Koncept VW New Midsize Coupé je kratší a nižší ako súčasná Jetta, na šírku však prekonáva aj Passat.
debata (1)

Realistická štúdia New Midsize Coupé Concept (NMC) útočí na emócie tých, ktorým je pochuti úspešný Volkswagen Passat CC. Lenže v menšom formáte. Na dĺžku má totiž NMC len 4 597 mm, čo je menej ako súčasná Jetta. Zato šírkou 1 883 mm si to môže pokojne rozdať s Passatom. A potom je tu ešte relatívne nízka silueta kabíny, ktorá sa vznáša vo výške len 1 422 mm.

Takže tu máme športovo strihnutý kompakt nižšej strednej triedy, ktorý by mohol ľahko zabodovať na „sedanovitom“ čínskom trhu. Že nejde len o výstrel do tmy, dokladuje modulárna platforma MQB, na ktorej je postavené obrovské množstvo vozidiel koncernu VW. Napriek dynamickej siluete dokáže navyše ponúknuť slušný kufor s objemom až 500 litrov. Sériová je v podstate aj technika.

Samozrejmosťou tohto showcaru sú diódové... Foto: Volkswagen
Volkswagen New Midsize Coupé Concept Samozrejmosťou tohto showcaru sú diódové svetlá, 20-palcové športové disky, ale aj efektný zadný difúzor. Športovú siluetu umocňuje červený lak Dragon Red.

Štúdiu poháňa výkonný štvorvalec 2,0 TSI naladený na 162 kW. Spojený je so 4-stupňovou prevodovkou DSG a vozidlu prpožičiava veľmi slušnú dynamiku. Na stovku akceleruje NMC lakovaný vo farbe Dragon Red a postavený na extrémnych 20-palcových diskoch za 6,5 sekundy. Priemerná spotreba je len 6,4 litra benzínu na 100 km čo je aj výsledkom nižšej hmotnosti, ako má súčasný Passat či dokonca Jetta.

Ani v interiéri nenájdeme nič, čo by sme už nepoznali. V podstate vychádza z Golfu. V porovnaní s ním je však palubná doska širšia, pretože širší je celý interiér. Športovému zameraniu zodpovedá sploštený volant a anatomické sedadlá. V kontraste s tým je kabína zdobená elegantnými drevenými dekoráciami a obkladmi stredovej konzoly v klavírnej černi.

Interiér nevybočuje zo súčasnej produkcie... Foto: Volkswagen
Volkswagen New Midsize Coupé Concept Interiér nevybočuje zo súčasnej produkcie Volkswagenu. Využíva množstvo modulov z Golfu, je však širší, vďaka čomu má poskytnúť dostatok miesta pre päť členov posádky.

Či Volkswagen plánuje sériovú výrobu, zatiaľ neprezradil. V každom prípade by tomu štúdii z technického hľadiska nič nebránilo. Záleží možno práve na reakciách čínskej verejnosti. Takýto emotívny dizajn by sa však bezpochyby uživil aj v Európe. Nechajme sa teda prekvapiť, či nakoniec dostane Passat CC menšieho súrodenca.

Volkswagen New Midsize Coupé Concept
Volkswagen New Midsize Coupé Concept
+11Volkswagen New Midsize Coupé Concept

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #autosalón Peking 2014 #VW New Midsize Coupé Concept
Články podľa značiek