Nissan sa pochválil novým Muranom

Ofenzíva Nissanu pokračuje, po modeloch Qashqai a X-Trail sa automobilka pochválila aj úplne novým Muranom.

29.04.2014 13:15
Nissan Murano Foto:
Nové Murano je napriek bohatšej výbave, v porovnaní s predchodcom, takmer o 70 kg ľahšie.
debata (1)

Nissan definitívne pochoval imidž značky s konzervatívnym prístupom a už pár rokov šokuje nápaditými tvarmi svojich modelov. Inak to samozrejme nie je ani v prípade nového Murana, ktorým sa automobilka pochválila na autosalóne v New Yorku. Jeho tvary vychádzajú zo štúdie Resonance predstavenej pred rokom. Sériové Murano si z nej zachovalo dokonca aj originálne riešený zadný D-stĺpik karosérie a zadnú časť, ktorá sa svojim nevšedným stvárnením môže smelo rovnať prednej časti auta.

Vystavené Murano malo obuté 20-palcové disky... Foto: Nissan
Nissan Murano Vystavené Murano malo obuté 20-palcové disky kolies. V základe má dostať osemnástky.

Nápaditosť nechýba ani interiéru. Kombinácia jeho dreveného a koženého čalúnenia vytvára prémiový dojem, pričom sa zákazníci môžu tešiť na novú komfortnú aj bezpečnostnú výbavu. V nej sa objavil aj multimediálny systém Nissan Connect s osempalcovým dotykovým displejom. Veľký informačný displej pribudol aj na prístrojovom štíte.

Interiér má prémiový nádych. Foto: Nissan
Nissan Murano Interiér má prémiový nádych.

Pohon auta bude zabezpečovať jediný benzínový motor, v tomto prípade šesťvalec 3.5 V6 s malými zmenami prevzatý z predchodcu. Nová je však bezstupňová prevodovka Xtronic, ktorá sa okrem pohotovejších reakcií na plynový pedál postará aj o zníženie reálnej spotreby auta. Murano sa objaví s pohon len predných alebo všetkých štyroch kolies.

K tomu, či sa nové Murano ukáže aj na európskych trhoch, sa Nissan zatiaľ nevyjadril.

Nissan Murano
Nissan Murano
+4Nissan Murano
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan
Články podľa značiek