Nissan Terrano mieri aj do Európy

Luxusnejší derivát Dacie Duster s označením Nissan Terrano bude k dispozícii po Indii aj v Európe. Bohužiaľ však len v Rusku.

07.05.2014 16:00
debata
Po plastike tváre, v štýle Nissanu Pathfinder... Foto: Nissan
Nissan Terrano Po plastike tváre, v štýle Nissanu Pathfinder či Qashqaia, sa stalo z Dusteru Terrano.

Nissan Terrano sa nám v Európe spája s odolným japonským off-roadom s rámovým podvozkom. To je už však od roku 2006 minulosť. V Indii však ožilo toto meno vďaka prepracovanej Dacii Duster, alebo ak chcete Renaultu Duster. Teraz má Nissan v pláne ponúknuť tento luxusnejší derivát kompaktného SUV z dielne Renaultu aj v Rusku.

Interiér je kompletne prepracovaný. Používa... Foto: Nissan
Nissan Terrano Interiér je kompletne prepracovaný. Používa kvalitnejšie materiály, novú palubnú dosku aj sedadlá. Samozrejme, ten pre Rusko, bude mať ľavostranné riadenie.

Na tamojší trh zamieri výlučne s benzínovými motormi s objemom 1,6 (75 kW) alebo 2,0 (98 kW) litra, pričom oba možno kombinovať s pohonom 4×4. V porovnaní s Renaultom Duster, ktorý je v Rusku tiež v predaji, má Nissan Terrano podstatne prepracovaný dizajn prednej masky v štýle súčasných SUV Nissanu, ale napríklad aj drahšie zadné delené svetlá.

Hodnotnejší dizajn Terrana dotvárajú aj drahšie... Foto: Nissan
Nissan Terrano Hodnotnejší dizajn Terrana dotvárajú aj drahšie delené zadné svetlá.

Podstatne kultivovanejší je aj interiér s prepracovaným prístrojovým panelom, novým volantom a palubnou doskou či multimediálnym rozhraním NissanConnect. Hodnotnejší dizajn a bohatšie vybavenie však zároveň znamenajú aj vyššiu cenu. Kým Renault Duster si v Rusku kúpite od 492 000 rubľov (9 850 €), Terrano začína až na 677 000 rubľoch (13 550 €).

Na nový Nissan Terrano sa však netešte. Automobilka totiž neplánuje jeho predaj v západnej ani strednej Európe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nissan #Nissan Terrano #Dacia Duster #Renault Duster
Články podľa značiek