Qoros 9 Sedan Concept: Zamieria Číňania do vyššej triedy?

Dizajnový koncept luxusnej limuzíny vyššej triedy predstavuje čínsky Qoros nezvyčajnou formou. Ako návrh 29-ročného Kórejčana Jihoon Seoa, jedeného z najtalentovanejších študentov dizajnu na Coventry University vo Veľkej Británii. Stvoril ho počas päťmesačnej stáže v Šanghaji.

20.06.2014 16:00
Qoros 9 Sedan Concept Foto:
Qoros 9 je zatiaľ len voľnou predstavou o podobe budúcej vlajkovej lode Qorosu, no od reality ho už nemusí deliť veľa času.
debata

Na koncepte pracoval Jihoon Seo pod dohľadom „ostrieľaného“ Tima Pilsburyho, senior manažéra dizajnového štúdia Qorosu v Šanghaji. Témou bolo vytvoriť luxusný sedan určený pre staršiu a lepšie situovanú klientelu žijúcu vo veľkých mestách. Takpovediac budúcu vlajkovú loď Qorosu, ktorá by sa mohla postaviť priamo proti BMW radu 7, Mercedesu S, Audi A8, ale aj kórejským konkurentom typu Kia K900 alebo Hyundaiu Genesis.

Dielo sa nepochybne podarilo, i keď Qoros neuvádza žiadne bližšie technické informácie vrátane rozmerov. Nádherná limuzína oplýva tvarmi, ktoré by ste asi len ťažko prisúdili čínskemu pôvodu značky. A o to presne ide. Je nepochybné, že Qoros bude v budúcnosti intenzívne pracovať pod vedením šéfdizajnéra Gerta Hildebranda, mimochodom tvorcu novodobého Mini, na rozvoji dizajnu svojich áut. Preto sa otvára mladým talentom.

Cieľom projektu bolo vytvoriť luxusnú limuzínu... Foto: Qoros
Qoros 9 Sedan Concept Cieľom projektu bolo vytvoriť luxusnú limuzínu pre staršiu a majetnejšiu klientelu žijúcu vo veľkých mestských aglomeráciách.

„Sme rýchlo rastúca značka odhodlaná vzdelávať mladých ľudí a nájsť najlepšie talenty, ktoré budú kľúčom k úspechu našej spoločnosti. Program stáží nám umožňuje vrátiť to, čo sme dostali my, keď sme boli študenti a mali možnosť pracovať v automobilovom dizajne. Napokon mnohí z nášho tímu z toho ťažia dodnes. Jihoon je veľmi talentovaný dizajnér a bolo nám potešením pomôcť mu v prvých krokoch jeho kariéry“, komentoval snahu Qorosu Hildebrand.

Qoros 9 existuje zatiaľ len ako hlinený model v mierke 1 : 4,5. Či sa automobilka chystá postaviť štúdiu aj v reálnom meradle, Qoros neuviedol. V každom prípade to však znamená, že čínska značka má dlhodobé a ambiciózne plány a že neostane len pri vozidlách nižšej strednej triedy či ohlásenom SUV a MPV. Nie pochýb, že za pár rokov sa v ponuke naozaj objaví aj luxusná vlajková loď orientovaná na najnáročnejších zákazníkov.

Qoros 9 Sedan Concept
Qoros 9 Sedan Concept
+4Qoros 9 Sedan Concept

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Qoros #Qoros 9
Články podľa značiek