Lada Largus Cross: Starý Logan MCV si v Rusku 'obul gumáky'

Kým Dacia už dávno „zabalila“ výrobu starého Loganu MCV a nahradila ho Loganom s klasickou karosériou kombi, v Rusku ešte ani zďaleka neskončil svoju kariéru. Pod logom Lady ho AutoVaz dokonca upravili pre jazdu v teréne.

11.07.2014 14:00
Lada Largus Cross 2014 Foto:
Largus Cross nie je ničím iným ako prezlečenou Daciou Logan MCV. Ale s terénnym ochranným paketom a zväčšenou svetlou výškou podvozku.
debata (5)

Po Lade Niva Urban a Kaline Cross predstavuje ruský AutoVaz v posledných týždňoch už svoju tretiu novinku. Zdá sa, že zákaznícky prieskum, ktorý uskutočnila automobilka na internete, berie smrteľne vážne. Zákazníci totiž prejavili záujem aj o terénnu úpravu modelu Largus, ktorý je u nás dobre známy ako Logan MCV od Dacie.

Samozrejme, ide o jeho predchádzajúcu generáciu, ktorá síce v Pitešti už výrobných liniek neschádza, zato v Togliatti stále áno. Largus tak dostal plastovú ochranu podvozku, zvýšený podvozok a prívlastok Cross. Svetlú výšku nepoznáme, ale vzhľadom na to, že už Kalina Cross má veľmi slušných 208 mm, tipujeme, že ani v prípade Largusu to nebude menej.

S pohonom 4×4 počítať opäť nemôžeme. Pomôcť môžu maximálne špeciálne pneumatiky s celoročným dezénom. Posádka by sa mala tešiť z bohatšej výbavy. Lada ale nespresnila, o aké prvky presne pôjde. Podrobnosti si necháva až na septembrový moskovský autosalón, kde má Largus Cross naplánovanú svetovú premiéru.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AutoVaz #Lada Largus #Lada Largus Cross #autosalón Moskva 2014
Články podľa značiek