Mercedes-Benz S trhá rekordy. Za rok sa predalo 100-tisíc kusov!

Vlajková loď zo Stuttgartu to má našliapnuté na obrovský úspech. Za prvých dvanásť mesiacov automobilka dodala majiteľom 100 000 vozidiel. To je viac ako kedykoľvek predtým.

03.11.2014 16:00
Mercedes-Benz S Foto:
Nová trieda S má skvelý štart. Ešte nikdy predtým sa z nej za jeden rok výroby nepredalo toľko kusov ako z tej novej.
debata

Stotisíc dodaných luxusných Mercedesov-Benz triedy S za dvanásť mesiacov produkcie je ohromné číslo. Z predošlej generácie, ktorá bola mimochodom najúspešnejším „eskom“ všetkých čias, predal Mercedes-Benz spolu pol milióna kusov. Lenže, trvalo to osem rokov – od roku 2005 do roku 2013. Nová trieda S má tak predpoklad poraziť všetky predchádzajúce generácie. Stačil jej rok na to, aby dosiahla 20 % predajov tej predchádzajúcej.

Celkovo má však Mercedes-Benz od roku 1954, kedy sa začala písať história tohto najvyššieho modelového radu, na konte už 3,5 milióna exemplárov. Esko je tak stále najžiadanejšou luxusnou limuzínou sveta. A to má okrem v súčasnosti predávaných dvoch verzií, ktoré sa líšia dĺžkou a rázvorom, v pláne ďalšie karosárske modifikácie. Okrem toho sa na trh chystá aj nabíjateľná hybridná modifikácia S 500 Plug-in Hybrid.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz S
Články podľa značiek