Škoda Snowman: Takto má vyzerať nové české SUV

Na internete sa objavila vizualizácia nového veľkého SUV Škody, ktorá by mala byť blízka sériovej podobe. Vychádza totiž z osobného kontaktu s mladoboleslavskou novinkou. Tá sa začne vyrábať ešte pred koncom roka.

05.01.2015 16:00
Škoda Snowman - 2016 Foto:
Veľké SUV Škody bude stáť na platforme MQB s dĺžkou 4 650 mm. V hierarchii tak zaujme miesto nad novou Škodou Yeti. Ponúknuť má až sedem sedadiel.
debata (16)

Tento rok sa síce v Škode nesie v znamení nového Superbu, ktorý sa predstaví už na jarnom autosalóne v Ženeve, no v Mladej Boleslavi už finišujú aj na svojom prvom veľkom SUV. Zatiaľ dostalo familiárny názov Snowman, hoci posledné informácie to popierajú. V každom prípade nie je žiadnou fikciou ani vzdialenou budúcnosťou. Výroba odštartuje v závode Kvasiny ešte pred koncom tohto roka.

Niet preto divu, že Škoda už má hotové predsériové kusy a dokonca ich ukázala aj niektorým ľuďom mimo automobilky. Práve na základe ich prvého vizuálneho kontaktu vznikla počítačová skica, ktorá vraj už nie je ďaleko od skutočnej podoby sériového vozidla. Ako vidieť, projekt s kódovým označením „A Plus SUV“ bude stavať na pomerne ostrých linkách. Nechýba ani typická predná maska s centrálnym zubom.

Nové SUV bude technicky spojené s detroitskou štúdiou Volkswagen CrossBlue Concept, ktorá predstavila praktického kríženca SUV a sedemmiestneho MPV. To znamená tri rady sedadiel a mimoriadne variabilný interiér. Objem kufra by sa mal pohybovať pri dvoch sklopených radoch sedadiel nad úrovňou 2 000 litrov. Snowman bude spolu so svojím technickým súrodencom s logom VW postavený na modulárnej platforme MQB.

V ponuke budú verzie s pohonom len prednej alebo oboch náprav. Pod kapotou nájdeme motory TSI a TDI, tie najsilnejšie s objemom dvoch litrov, v kombinácii s manuálnymi alebo dvojspojkovými automatickými prevodovkami. V pláne je však aj plug-in hybrid, ktorý dorazí neskôr. Sériový model by sa mal verejnosti predstaviť na budúci rok, no je možné, že v predpremiére ho uvidíme ešte pred koncom toho súčasného.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Snowman
Články podľa značiek