Porsche zvoláva hypersport 918 Spyder. Už tretíkrát

Majitelia najrýchlejšieho Porsche všetkých čias majú nemilé starosti. Automobilka zo Zuffenhausenu ich volá opäť do servisov. A to už tretíkrát. Problémom je riziko nefunkčnosti chladenia.

02.06.2015 10:00
Porsche 918 Spyder - 2015 Foto:
Porsche 918 Spyder môže mať problém s chladením. Zvolávacia akcia sa týka celkom 322 vozidiel predaných v USA a v Európe.
debata (2)

Po prvej zvolávacej akcii na hybridný hyperšport Porsche 918 Spyder, ktorá sa týkala rizika poškodenia spodných ramien zadnej nápravy, a druhej, ktorá sa dotkla presnejšie nešpecifikovaných komponentov podvozka, povoláva automobilka zo Zuffenhausenu ich majiteľov opäť do servisov. Tentoraz je problémom chladenie, respektíve riziko jeho poškodenia.

Dôvodom je karbónový diel, ktorý sa môže dostať do kontaktu s kabelážou chladiaceho systému a poškodiť ju. Akcia sa týka celkom 322 vozidiel, z toho 223 v USA, 76 v Nemecku a 23 vo Švajčiarsku. Dotknutí majitelia budú kontaktovaní automobilkou v najbližšom čase. Porsche odstráni poruchu novou kabelážou, ktorá bude vedená iným spôsobom. Odstránenie poruchy si vyžiada niekoľko hodín práce.

Dobrou správou je, že samotný hybridný pohonný systém, ktorý dáva spoločný výkon 652 kW a je najzložitejšou súčasťou najrýchlejšieho Porsche všetkých čias, funguje bez problémov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hyperšport #Porsche #zvolávacia akcia #Porsche 918
Články podľa značiek