Alfa Romeo Giulia: Bežné verzie predstavia v Ženeve

Priaznivci talianskej značky už netrpezlivo čakajú na otvorenie ženevského autosalónu. Giulia, ktorá má konkurovať hlavne modelom BMW 3 a Mecedes-Benz triedy C, totiž prichádza s ročným meškaním.

01.03.2016 14:00
Alfa Romeo Giulia 9 Foto:
Alfa Romeo Giulia sa s ročným meškaním predstaví na autosalóne v Ženeve.
debata (1)

Čakanie na model Giulia už začínalo pripomínať nekonečný príbeh. Automobilka Alfa Romeo niekoľkokrát posunula termín predstavenia jednotlivých verzií. Fanúšikov potešila koncom leta aspoň čiastočne, keď zverejnila informácie o vrcholnej verzii Giulia Quadrifoglio Verde. Na ženevskom autosalóne by už mala prebehnúť kompletná prezentácia aj zo zverejnením všetkých technických údajov.

Vrcholná verzia Alfa Romeo Giulia QV má... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia 4 Vrcholná verzia Alfa Romeo Giulia QV má konkurovať hlavne modelu BMW M3

Avizovaná vrcholná verzia Giulia QV bude mať výkon 510 koní, z 0 na 100 km/h zrýchli za 3,9 sekundy a maximálnu rýchlosť má na hranici 307 km/h. Maximálny krútiaci moment má hodnotu 600 Nm. Za tieto čísla vďačí Giulia QV preplňovanému 2,9 litrovému šesťvalcu a hmotnosti 1 524 kilogramov. Verzia Quadrifoglio Verde má podľa parametrov konkurovať modelu BMW M3 a zodpovedať by tomu mala aj predajná cena.

Na ženevskom autosalóne automobilka predstaví... Foto: Alfa Romeo
Alfa Romeo Giulia 3 Na ženevskom autosalóne automobilka predstaví aj základnú verziu modelu Giulia. Do predaja by sa mala dostať v lete.

Pozornosť priaznivcov sa však upiera aj na bežné verzie modelu Giulia. Zatiaľ sú známe agregáty, ktoré budú nové Alfa Romeo poháňať. V prípade benzínového motora pôjde o preplňovaný dvojliter v troch výkonnostných verziách. Najslabšia bude mať 180 konských síl, stredná 250 a najsilnejšia 330. Pokiaľ ide o vznetovú pohonnú jednotku, tak tú bude reprezentovať motor s objemom 2,2 litra takisto v troch výkonnostných prevedeniach. Najslabšie bude mať 135, stredné 180 a najsilnejšie 210 konských síl. Počas autosalónovej premiéry by sme sa mali dozvedieť všetky technické údaje.

Automobilka pôvodne vyhlásila, že s výrobou začne 14. marca, no objavili sa aj informácie posúvajúce začiatok produkcie na 31. marca. Vyrábať sa však začne iba vrcholná verzia Quadrifoglio Verde a naftové verzie. Prvé kusy by sa mali na európsky trh dostať začiatkom leta. Modely poháňané benzínovým motorom budú dostupné až koncom roka.

Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo Giulia
+11Alfa Romeo Giulia

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alfa Romeo #Alfa Romeo Giulia #autosalón Ženeva 2016
Články podľa značiek