Ford Kuga Vignale: Po facelifte aj luxusná verzia

Vynovená Kuga mala premiéru už na jar v Ženeve spolu s konceptom vrcholovej verzie Vignale. Teraz tu máme definitívnu sériovú podobu. Vyžaduje dve hodiny prác navyše.

11.07.2016 06:00
Ford Kuga Vignale - 2016 Foto:
Kugu Vignale spoznáte najmä vďaka perleťovému laku Milano Grigio, 6-uholníkovému výpletu masky a 19-palcovým diskom kolies.
debata

Ford síce nie je prémiová značka, ale záujem o tento segment má. Dal to najavo už pred dvoma rokmi, kedy uviedol na trh Mondeo vo vrcholovej verzii Vignale. Nejde len o zlepšený vzhľad a bohatšiu výbavu. K značke talianskej karosárne patria aj špeciálne oddelenia v showroomoch a nadštandardné služby. Medzičasom pribudol v portfóliu Vignale S-Max. A hoci záujem zákazníkov je podstatne menší, než Ford čakal, najmä pri Mondeu, prichádza s tretím členom rodiny – Kugou Vignale.

Interiér je plný kože s kontrastným prešívaním.... Foto: Ford
Ford Kuga Vignale - 2016 Interiér je plný kože s kontrastným prešívaním. Šesťuholníkový vzor čalúnenia ladí s prednou maskou. O akustický komfort sa stará systém aktívneho potláčania hluku.

Tvrdí, že aj v jej prípade volila doteraz veľká časť zákazníkov najvyššiu úroveň vybavenia Titanium. Preto vidí jej potenciál v rodine Vignale, podobne ako pri Mondeu a S-Maxe. Od bežných verzií sa líši perleťovým lakom Milano Grigio s ružovým nádychom, matnými krycími segmentmi podvozku a 19-palcovými diskami kolies. Okrem toho dostala Kuga Vignale ozdobné lišty na dverách, špecifickú 6-uholníkovú masku chladiča a falošné prieduchy na predných blatníkoch. Interiér je zušľachtený koženým čalúnením Windsor so 6-uholníkovým vzorom a kontrastným prešívaním.

Na dverách a zadnom veku pribudli ozdobné... Foto: Ford
Ford Kuga Vignale - 2016 Na dverách a zadnom veku pribudli ozdobné chrómové lišty.

Súčasťou sériového vybavenia je systém aktívneho potláčania hluku Active Nois Control, ktorý využíva audiosústavu na šírenie zvukových vĺn v opačnej amplitúde. Pri výrobe sa o Kugu Vignale stará špeciálne vyškolený tím v španielskej Valencii, ktorý venuje každému exempláru o dve hodiny viac prác, ako potrebuje bežná Kuga. To znamená extra leštenie či hĺbkovú výstupnú kontrolu. Ponuku motorov tvoria dva diesely a dva benzínové agregáty. Základný 4-valec 1,5 EcoBoost (110 kW) dopĺňa silnejšia verzia s výkonom vyladeným na 134 kW.

Tá je štandardne spojená s dvojspojkovým automatom PowerShift a pohonom oboch náprav. Dvojlitrové diesley 2,0 TDCi majú výkon buď 110, alebo 132 kW. Opäť platí, že silnejší motor má pohon oboch náprav a automatickú prevodovku PowerShift. Čoskoro sa má v luxusnej divízii Fordu objaviť aj Ford Edge Vignale. A podobnej úpravy sa vraj dočkajú aj bestsellery Fiesta a Focus.

Ford Kuga Vignale - 2016
Ford Kuga Vignale - 2016
+3Ford Kuga Vignale - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Vignale #Ford Kuga #Ford Kuga Vignale
Články podľa značiek