Zdrogovaní robotníci zastavili linku BMW. Škoda? Takmer milión!

Dvojica zamestnancov BMW si pomýlila výrobnú linku s párty. Zastaviť museli celú fabriku.

05.04.2017 19:00
BMW - výroba Foto:
Incident so zdrogovanými zamestnancami sa odohral na linke závodu v Mníchove, kde BMW produkuje modelové rady 3 a 4.
debata (2)

Podľa nemeckého Bildu muselo BMW riešiť kuriózny problém. Dvojica zamestnancov sa totiž nedávno vybrala po „úspešnej párty“ priamo do nočnej zmeny výrobného závodu automobilky v Mníchove. A podľa hesla, že dobrá oslava sa nikdy nekončí, sa ešte v šatni potúžila. Dokonca marihuanou. Odtiaľ nastúpili títo „dvaja hrdinovia“ priamo na stanovisko montáže výfukov. Dobrá nálada im však dlho nevydržala.

Krátko po začatí zmeny obaja skolabovali, na čo musela byť privolaná rýchla zdravotná pomoc. Tá konštatovala prítomnosť alkoholu aj amfetamínov. Do smiechu nebolo ani automobilke. Z dôvodu tejto udalosti musela nečakane zastaviť celú výrobnú linku, a to až na 40 minút. V reči čísiel znamená tento výpadok výroby modelov BMW radov 3 a 4 škodu až 984 400 eur. Aspoň tak ju vyčíslili firemní účtovníci.

V tejto sume má byť údajne započítaná aj kontrola všetkých áut, ktoré boli vyrobené od začiatku zmeny až do zastavenia linky. Jeden zo zamestnancov bol okamžite prepustený a druhý preložený na iné pracovisko. Niet pochýb o tom, že na nižšiu pozíciu. Okrem toho nie je vylúčená ani vysoká pokuta. Odbory asi týchto dvoch expertov neuchránia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW
Články podľa značiek