Lada X-Ray Exclusive: Luxus na ruský spôsob. U nás ho ale nekúpite

Ruský crossover z Togliatti dostal novú verziu Exclusive. Na tamojšie pomery predvádza nezvyklý luxus. Napríklad čalúnenie z Alcantary.

27.06.2017 16:00
debata (4)
Lada X-Ray Exclusive dáva navonok svoje luxusné... Foto: Lada
Lada X-Ray Exclusive - 2017 Lada X-Ray Exclusive dáva navonok svoje luxusné postavenie v podstate len plaketami. Nechýbajú ale ani hliníkové disky kolies.
Lada a luxus? To nejde príliš dokopy. Ale v Togliatti sa predsa len snažia uspokojiť náročnejších zákazníkov. Do sveta púšťa AvtoVaz novú líniu Exclusive. Ako prvý ju dostane crossover X-Ray. Model na pomedzí SUV a zvýšeného hatchbacku ponúkne na ruské pomery nezvyklý luxus. Tak napríklad automatickú klimatizáciu, čalúnenie kombinujúce Alcantaru a ekokožu, vyhrievané predné sedadlá, ambientné podsvietenie alebo multimediálny systém s navigáciou, cúvacou kamerou a USB portom. To všetko sú pre Ladu novinky.
Lada X-Ray Exclusive - 2017
Lada X-Ray Exclusive - 2017
+9Lada X-Ray Exclusive - 2017

Kým v interiéri sú však zmeny badateľné na prvý pohľad, exteriér línie Exclusive sa obmedzí len na plakety označujúce túto verziu. A bez zmien ostane aj motorový priestor. S tým rozdielom, že Exclusive dostane silnejší z dvoch 4-valcov – atmosférický motor 1,8i s výkonom 90 kW v spojení s 5-stupňovou manuálnou alebo 5-stupňovou robotizovanou prevodovkou. Cena je ale stále pri zemi. V Rusku stojí luxusný X-Ray 735 000 rubľov, čo je približne 11 000 eur. Za automat si zákazníci priplatia ďalších 25 000 rubľov (374 €).

Interiér je zušľachtený Alcantarou, umelou... Foto: Lada
Lada X-Ray Exclusive - 2017 Interiér je zušľachtený Alcantarou, umelou kožou ale aj bohatšou výbavou. Napríklad automatickou klimatizáciou alebo navigáciou.
To by bola lákavá ponuka aj na našom trhu. Bohužiaľ, s exportom X-Ray do západnej Európy AvtoVAZ zatiaľ nepočíta. Dostupný je u nás z nových modelov len sedan Vesta. Ten však štartuje z dôvodu motora splňujúúceho emisnú normou Euro 6 a viacerým bezpečnostným prvkom na sume 11 000 eur. A podobný osud by pravdepodobne stretol aj X-Ray a nie je isté, či by dokázal konkurovať Dacii Duster. Je ale pravdepodobné, že vo verzii Excklusive sa neskôr stretneme aspoň v prípade Vesty.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada X-Ray #lada Xray #AvtoVaz #Avto VAZ #Lada X-Ray Exclusive
Články podľa značiek