VW T-Roc: Wolfsburg už láka na nové malé SUV

Najmenšie SUV z ponuky Volkswagenu ukáže Wolfsburg už tento mesiac. Na premiéru, ktorá prebehne 23. augusta, upozorňuje prvými snímkami T-Rocu z dizajnérskeho oddelenia.

08.08.2017 16:00
debata
Nový T-Roc má priniesť do konzervatívnych... Foto: Volkswagen
VW T-Roc - 2017 Nový T-Roc má priniesť do konzervatívnych dizajnových vôd Volkswagenu viac emócií. Odlišná má byť napríklad predná maska. Počíta tiež s dvojfarebnou karosériou.

Crossovery a SUV vládnu svetom. Pochopil to aj Volkswagen, ktorý rýchlym tempom rozširuje ich ponuku. Okrem známeho Tiguanu a Touregu pribudol za Atlantikom veľký Atlas a v Európe zas predĺžená verzia Tiguanu Allspace. To však nie je koniec. Chystá sa aj menší model. Ale zas nie taký malý, akým je nový Seat Arona. Napokon, Volkswagen ho avizoval už v roku 2014 prostred­níctvom štúdie T-Roc v podobe otvoreného dvojdverového crossoveru.

Najmenšie SUV z ponuky Volkswagenu bude mať na... Foto: Volkswagen
VW T-Roc - 2017 Najmenšie SUV z ponuky Volkswagenu bude mať na dĺžku približne 4 350 mm, čo je asi o 20 cm viac, ako má nový Seat Arona.

A teraz ide do tuhého. Sériový T-Roc sa svetu predstaví 23. augusta. To je naozaj za rohom. Takže neprekvapuje, že automobilka z Wolfsburgu láka na premiéru prvým videom a pár zábermi modelov, ktoré vznikli v jej dizajncentre. Už z nich vyplýva, že T-Roc bude kompaktným SUV s 5-dverovou karosériou a dizajnom, ktorý má byť v súčasnej ponuke značky osviežením. Odlišná má byť najmä predná maska. Viac emócií zas prinesie dvojfarebné lakovanie karosérie či čalúnenie v štýle luxusného nábytku.

Testy predprodukčných prototypov sú vo finálnej... Foto: Volkswagen
VW T-Roc - 2017 Testy predprodukčných prototypov sú vo finálnej fáze.

T-Rock si nemýľte s novým Seatom Arona. Bude totiž väčší. Na dĺžku má merať približne 4 350 m, čo je asi o 200 viac, ako má malé španielske SUV. Preto sa dá predpokladať, že bude skôr súrodencom vlani predstaveného Audi Q2 s platformou MQB. Pod kapotou sa objavia motory 1,5 TSI Evo, ale aj 3-valec 1,0 TSI. Naftovú ponuku zastúpia 4-valce 1,6 TDI a 2,0 TDI, ktoré bude možné kombinovať nielen s dvojspojkovými automatickými prevodovkami, ale na rozdiel od Arony aj s pohonom oboch náprav.

Svetovú výstavnú premiéru má T-Roc naplánovanú na septembrový autosalón vo Frankfurte nad Mohanom.
VW T-Roc - 2017
VW T-Roc - 2017
+11VW T-Roc - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW T-Roc
Články podľa značiek