Jeep Wrangler: Nová ikona ukázala interiér. Je skvelý

Nový Jeep Wrangler zažiari ešte tento mesiac na autosalóne v Los Angeles. Americký výrobca už ukázal jeho exteriér. A teraz pridáva snímky interiéru. Skombinuje tradíciu s modernými technológiami.

10.11.2017 19:00
debata
Nový Wrangler ostane verný rámovému podvozku.... Foto: Jeep
Jeep Wrangler - 2018 Nový Wrangler ostane verný rámovému podvozku. Bude však ľahší a aerodynamickejší. To má priniesť priaznivejšiu spotrebu.

Príchodu novej generácie americkej terénnej legendy sa mnohí obávali. Proti ikonickému Wrangleru totiž stoja nové emisné a bezpečnostné normy. Už prvé snímky exteriéru, ktoré Jeep zverejnil minulý týždeň, však urobili obavy zo zásadnej zmeny DNA, neopodstatnenými. Wrangler zostane Wranglerom so všetkým čo k tomu patrí, teda aj s rámovým podvozkom, nezameniteľným dizajnom či redukčným prevodom. Ťažiť však bude z úspornejších motorov, 8-stupňovej automatickej prevodovky, nižšej hmotnosti, lepšej aerodynamiky, vyššieho komfortu a suverénnejších jazdných vlastností na asfalte.

Interiér prináša mix tradície a najnovších... Foto: Jeep
Jeep Wrangler - 2018 Interiér prináša mix tradície a najnovších technológií vrátane multimediálneho rozhrania s dotykovým monitorom.

Dizajn interiéru si ale Jeep nechal zatiaľ sám pre seba. Teda až doteraz. Do sveta práve vypustil snímky zachytávajúci dizajn kabíny. Aj tu sa objavuje ten istý recept – mix tradície a moderných technológií. Palubná doska má autentický štýl a kontrastné dekorácie. Vidíme tu moderný multifunkčný volant, veľký displej prístrojového panelu a dotykovú obrazovku multimediálneho rozhrania. Infotainmentom sa tak vyrovná svojim mladším a najmä civilnejším súrodencom akými sú nový kompas či Cherokee. Spodná časť stredovej konzoly patrí panelu klimatizácie a ovládaniu trakčných systémov, napríklad uzávierky.

Šesťstupňovej manuálnej prevodovke robí spoločnosť páka redukcie. Očakávať môžeme aj vyhrievanie volantu a viacerých asistenčných systémov. Nové technológie ale neznamenajú ústup od drsných koreňov. Wrangler bude mať naďalej demontovateľné dvere a strechu a pre skutočných puristov dokonca aj sklápateľné čelné sklo. Terén si tak budú môcť užiť s vetrom vo vlasoch. Nechýbajú ani klasické rukoväte na predných stĺpikoch a pred spolujazdcom. Novinka Jeepu, ktorá prichádza po dlhých jedenástich rokoch sa k prvým zákazníkom dostane v prvej polovici roka 2018.
Jeep Wrangler - 2018
Jeep Wrangler - 2018
+2Jeep Wrangler - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jeep Wrangler #Jeep #autosalón Los Angeles 2017
Články podľa značiek