Hyundai Santa Fe: Veľké SUV sa predvádza na prvých snímkach

Už len pár týždňov delí štvrtú generáciu veľkého kórejského SUV od svetovej premiéry. Dynamický dizajn doplnia nové motory a balík asistenčných systémov Smart Sense.

07.02.2018 12:00
debata
Podľa vzoru menšieho Hyundaia Kona dostane aj... Foto: Hyundai
Hyundai Santa Fe - 2018 Podľa vzoru menšieho Hyundaia Kona dostane aj luxusné Santa Fe rozdelené predné svetlomety a kaskádovú masku.

Generačná obmena Hyundaiov pokračuje rýchlym tempom. Zvlášť dôležitý je prudko rastúci segment SUV. Po crosovery Kona je preto teraz na rade vlajková loď Santa Fe. Veď súčasná generácia je na trhu od roku 2012. Tá štvrtá sa predstaví už o pár dní v Ženeve. Pri tejto príležitosti zverejnila kórejská automobilka, možno aj pod vplyvom úniku fotografií na internet, dve oficiálne snímky, ktoré nasledujú po troch skiciach.

Najväčšie európske SUV Hyundaia bude pokračovať v stopách crossoveru Kona. Požičia si kaskádovú masku aj rozdelené predné reflektory. Tie denné budú lemované a spojené chrómovou lištou. Zmení sa tiež formát. Rázvor náprav nepoznáme, má byť však väčší ako súčasných 2 700 mm. Do dĺžky pribudne 80 mm na konečných 4 770 a do šírky 10 mm na konečných 1 890. Výška ostáva tajomstvom.

Interiér pôsobí naozaj prémiovo. Multimediálne... Foto: Hyundai
Hyundai Santa Fe - 2018 Interiér pôsobí naozaj prémiovo. Multimediálne rozhranie s voľne stojacim displejom doplní pravdepodobne digitálny kokpit.

Interiér, ktorý ponúkne miesto piatim alebo siedmim cestujúcim, pôsobí naozaj luxusne. Zdá sa, že v ňom debutuje digitálny prístrojový panel. Multimediálne rozhranie využije voľne stojaci displej. Zachovaný však ostane samostatný panel klimatizácie. Hyundai je pyšný na posilnenú bezpečnosť. Balík SmartSense bude obsahovať napríklad autonómne brzdy, aktívne monitorovanie jazdných prúdov či systém výstrahy pred križujúcimi vozidlami pri cúvaní aj so zabrzdením.

O technike Hyundai nič neprezradil. V Kóreii však už na nové Santa Fe prijíma objednávky. Na tamojšom trhu bude k dispozícii s motormi 2,0 CRDi, 2,2 CRDi a benzínovým 4-valcom 2,0 T-GDi. Novinkou má byť 8-stupňový automat a vyspelejší systém pohonu oboch náprav HTRAC s viacerými režimami činnosti. Neskôr by sa mala objaviť plug-in hybridná verzia a možno aj predĺžená modifikácia, ako nástupca súčasného Grand Santa Fe.
Hyundai Santa Fe - 2018
Hyundai Santa Fe - 2018
+2Hyundai Santa Fe - 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Santa Fe #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek