Škoda Kodiaq L&K: Luxusné SUV dorazí do Ženevy. Aj s novým motorom

Škoda finišuje s prípravami na marcový ženevský autosalón. A predstaví viac, než sa očakávalo. Najnovšou ohlásenou premiérou je luxusná verzia Kodiaqu s prívlastkom Laurin & Klement. Veľké SUV dostane navyše nový 4-valec 1,5 TSI Evo, výkonnejší dvojliter a filtre pevných častíc.

19.02.2018 12:00
debata (3)
Top verziu Kodiaqu spoznáte vďaka 19-palcovým... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq L&K - 2018 Top verziu Kodiaqu spoznáte vďaka 19-palcovým diskom Sirius a chrómovým vertikálnym lištám v maske chladiča. V sérii sú tiež full-LED reflektory.

Kým niektoré automobilky do Ženevy vôbec neprídu, napríklad taký Opel, Škoda sa do hál ženevského Palexpa chystá s veľkou pompou. Napokon, darí sa jej ako nikdy predtým. Na švajčiarsky autosalón privezie nielen modernizovanú Fabiu a atraktívnu štúdiu malého SUV Vision X, ale ešte jedno prekvapenie. Rodinu SUV Kodiaq rozšíri po verziách SportLine a Scout vrcholové predvedenie s tradičným prívlastkom Laurin & Klement.

Interiér počíta s koženým čalúnením, výkonným... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq L&K - 2018 Interiér počíta s koženým čalúnením, výkonným audiom Canton a dekoráciami Piano Black.

Spoznáte ho vďaka chrómovým lamelám prednej masky, full-LED svetlám, ale najmä vďaka 19-palcovým diskom Sirius. Pri pozornom pohľade zozadu si všimnete modifikovaný nárazník s chrómovou lištou. Interiér počíta s koženým čalúnením v čiernej alebo sivej farbe, obkladmi Piano Black, audiom Canton, ozdobnými prahmi a logami Laurin & Klement, ktoré sa objavia na sedadlách aj palubnej doske. Na výber budú motory TSI aj TDI či verzie s pohonom jednej aj oboch náprav.

Tam to ale nekončí. Kodiaq modelového roku 2019 dostane totiž aj novú techniku. Pôvodný motor 1,4 TSI nahradí nový 1,5 TSI Evo (110 kW) a motor 2,0 TSI posilní zo súčasných 132 na 140 kW. Všetky benzínové agregáty budú vybavené filterom pevných častíc. Okrem manuálnych prevodoviek sa v ponuke verzií 1,5 TSI Evo, 2,0 TSI a 2,0 TDI objaví nová 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG. Všetky úpravy majú viesť k nižšej spotrebe paliva. Viac sa dozvieme v Ženeve.
Škoda Kodiaq L&K - 2018
Škoda Kodiaq L&K - 2018
+1Škoda Kodiaq L&K - 2018

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq #Škoda Kodiak Laurin & Klement
Články podľa značiek