Maybach predstavuje prvé digitálne svetlá. Sú chirurgicky presné

Majú to byť tie najdokonalejšie reflektory, aké sa kedy dostali do sériovej produkcie. Vedia osvetľovať len to, čo treba a dokonca premietať symboly ako projektor. Obsahujú až dva milióny svetelných zdrojov.

08.03.2018 12:00
debata (3)
Dva milióny pixlov znamená, že tieto reflektory... Foto: Mercedes-Maybach
Maybach - svetlá Digital Light Dva milióny pixlov znamená, že tieto reflektory sú skôr projektorom ako klasickými svetlami.

Ešte tento rok sa v inovovaných limuzínach Mercedes-Maybach predstavia vo svetovej premiére revolučné svetlá Digital Light. Umožnia doteraz nevídaný rozsah regulácie svetelného toku. Každý z reflektorov obsahuje totiž viac ako milión individuálne ovládaných pixlov svetla. To znamená, viac ako dva milióny pre každú limuzínu. Prirovnať ich môžeme skôr k projektoru s vysokým rozlíšením, než k bežným reflektorom.

Svetlá Digital Light umožnia dokonalé... Foto: Mercedes-Maybach
Maybach - svetlá Digital Light Svetlá Digital Light umožnia dokonalé osvetlenie priestoru pred vozidlom bez rizika oslepenia iných účastníkov cestnej premávky, chodcov nevynímajúc.

Svetlá spolupracujú s kamerami a so senzormi, ktoré monitorujú dianie pred vozidlom a tieto údaje odovzdávajú spolu s dátami navigácie výkonnej riadiacej jednotke. Tá potom upravuje svetelné lúče s priam chirurgickou presnosťou. Tak aby bolo osvetlené všetko potrebné bez rizika oslnenia iných účastníkov cestnej premávky. Svetlá osvetlia napríklad chodca s výnimkou jeho tváre a tiež celé protiidúce vozidlo s výnimkou vodiča a spolujazdca.

Dva milióny svetelných pixlov dokáže premietať... Foto: Mercedes-Maybach
Maybach - svetlá Digital Light Dva milióny svetelných pixlov dokáže premietať na cestu rôzne symboly. Napríklad výstražné značky, vodiace čiary alebo snehovú vločku v prípade námrazy.

Technológii Digital Light nerobí problém ani projekcia. Na cestu dokážu premietať výstražné symboly, napríklad snehovú vločku v prípade námrazy, vodiace čiary na úzkych cestách, prechod pre chodcov, ale aj ďalšie užitočné informácie. Upozornia vás na nebezpečné prekročenie rýchlosti, vybočenie z jazdného prúdu, nebezpečné priblíženie sa k inému autu. Zatiaľ sa technologická novinka dostane len do limuzín Maybach a aj to iba za príplatok.

V katalógu príslušenstva sa revolučné svetlá objavia v polovici roka. Cenu však zatiaľ nepoznáme.
Maybach - svetlá Digital Light
Maybach - svetlá Digital Light
+7Maybach - svetlá Digital Light

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Maybach #svetlá #Digital Light
Články podľa značiek