Škoda Superb: Bi-xenóny konečne nahradia svetlá full-LED Matrix

Jednou zo zásadných inovácií modernizovaného Superbu, ktorý sa predstaví už na budúci týždeň, budú celkom nové reflektory s matricovou technológiou. Prinesú aj dynamické smerové svetlá či efektnú svetelnú šou.

16.05.2019 16:00
debata
Nové predné reflektory Škoda Crystal Lightning... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - svetlá Crystal Lightning Nové predné reflektory Škoda Crystal Lightning budú obsahovať až štyri diódové moduly.

Škoda už upozornila na blížiacu sa statickú premiéru vynoveného Superbu, ktorá sa odohrá počas majstrovstiev sveta v hokeji v Bratislave, informáciami o jeho plug-in hybridnej verzii aj zverejnením prvej skice. Teraz pridáva ďalšie, ktoré sa týkajú jednej z najvýznamnejších inovácií. Modernizovaný Superb totiž konečne zamení bi-xenónové reflektory za full-LED svetlá, a to s technológiou Matrix LED.

Zadné reflektory dostanú dynamickú funkciu... Foto: Škoda-Auto
Škoda Superb - svetlá Crystal Lightning Zadné reflektory dostanú dynamickú funkciu smerových svetiel. Rozsvecovať sa teda budú postupne.

Systém sa bude skladať z LED modulu pre stretávacie a diaľkové svetlá, ktorý dokáže vypínaním jednotlivých lúčov zamedziť oslňovaniu, a taktiež z troch ďalších LED komôr pre diaľkové svetlá. Na kryte svetiel sa objaví nápis Škoda Crystal Lightning. Úzka LED lišta slúži zároveň ako smerové svetlo, svetlo na denné svietenie a pozičné svetlo. Nad ňou sú umiestnené jemné diódové ihlice, ktoré sú súčasťou novej funkcie Coming/Leavin­g Home.

Tá sa aktivuje pri odomknutí vozidla a jeho zamknutí a vypína jednotlivé prvky predného a zadného osvetlenia vozidla podľa danej „choreografie“. Okrem toho sa Superb dočká nových hmlových a nových zadných diódových svetiel. Tie smerové dostanú takzvanú dynamickú funkciu, teda funkciu postupného rozsvecovania, ktorú už má nová Scala a Kamiq. Z prvých zverejnených snímok tiež vyplýva, že logo Škody nahradí na zadnom veku nápis Superb. Novinka sa odhalí presne 23. mája.
Škoda Superb - svetlá Crystal Lightning
Škoda Superb - svetlá Crystal Lightning
+5Škoda Superb - svetlá Crystal Lightning

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #Škoda Superb #svetlá
Články podľa značiek