VW Caddy: Nová generácia „pracanta“ sa priblíži Golfu a ID.3

Prvá skica malého úžitkového Volkswagenu prezrádza, že dizajn novej generácie modelu Caddy nebude zaostávať za ôsmou generáciou Golfu. Novinky sa dočkáme na budúci rok, možno už na jar v Ženeve.

30.12.2019 07:00
Volkswagen Caddy Foto:
Nový Caddy sa bude môcť pochváliť platformou MQB, ktorú má Volkswagen Golf.
debata (1)

Kategória malých úžitkových áut rozhodne nepatrí k ťahúňom automobilového trhu. Lenže stále sa nájde dostatok zákazníkov, pre ktorých sú ideálnou voľbou. Okrem vynikajúcej prepravnej kapacity dokážu odviezť viacčlenné rodiny so všetkou potrebnou batožinou. Volkswagen má v danom segmente zástupcu v podobe modelu Caddy a ten sa na budúci rok dočká nástupcu.

Ide o dobrú správu pre zákazníkov koncernu Volkswagen, keďže niekdajší model Škoda Roomster sa už niekoľko rokov nevyrába. Navyše český model sa delil o podvozok aj pohonné jednotky so Škodou Fabia. Nový Caddy sa však bude môcť pochváliť platformou MQB, ktorú má Volkswagen Golf.

Dizajnovo bude nová generácia priznávať koncernovú príbuznosť elegantnou prednou maskou a predným nárazníkom. Okrem Golfu čerpá inšpiráciu aj z elektromobilu ID.3, čo vidno hlavne v prednej časti. Na skici zadnej časti vidíme tvar zadných svetiel, ktoré budú orientované zvislo a okolo okna vytvoria svetelný rám.

Keďže dizajnéri sa pri nákresoch zvyknú odviazať, nemôžeme očakávať, že nová generácia Volkswagenu Caddy bude mať obrovské disky kolies, zadné krídlo, či veľké otvory po bokoch predného nárazníka. Náčrtu chýbajú aj kľučky a spätné zrkadlá sú upevnené vysoko a sú veľmi malé.

Zadné svetlá budú orientované zvislo a okolo... Foto: Volkswagen
Volkswagen Caddy Zadné svetlá budú orientované zvislo a okolo okna vytvoria svetelný rám.

Automobilka zatiaľ neposkytla informácie k pohonným jednotkám, no vzhľadom na príbuznosť s Golfom možno očakávať 1,5-litrový zážihový štvorvalec TSI so schopnosťou deaktivácie dvoch valcov pri nízkej záťaži a takisto dvojlitrový vznetový agregát TDI, ktorý spĺňa najprísnejšie emisné limity. Určite sa dočkáme aj elektrifikácie v podobe 48-voltového okruhu a vylúčený nie je ani príchod plug-in hybridnej verzie. To sa však s istotou dozvieme najskôr na jar na autosalóne v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #nová generácia #Volkswagen Caddy
Články podľa značiek