Lexus LC500: Facelift prináša vylepšenú prevodovku a nižšiu hmotnosť

Japonské elegantné kupé prichádza po troch rokoch s modernizáciu, ktorá sa dotkne nielen vzhľadu a výbavy, ale aj techniky. Cieľom je umocniť zážitok z jazdy.

14.04.2020 12:00
6278200 Foto:
Lexus LC500 prichádza s vylepšeniami už po troch rokoch.
debata

Japonská prémiová značka Lexus patriaca pod Toyotu stelesňuje to najlepšie, čo koncern z krajiny vychádzajúceho slnka ponúka. Nádherné kupé LC500 je toho dôkazom a keďže konkurencia v segmente prémiových športových automobilov je nekompromisná, nemôže nikto zaspať na vavrínoch. Lexus tak už po troch rokoch prichádza s vylepšeniami.

Lexus LC500
Lexus LC500
+22Lexus LC500

V ponuke pohonných jednotiek zmeny nenastali. Stále je k dispozícii päťlitrový atmosférický vidlicový osemvalec s výkonom 350 kW (471 k) a krútiacim momentom 527 Nm alebo hybrid kombinujúci 3,5-litrový vidlicový šesťvalec s elektromotorom s celkovým výkonom 264 kW (354 k) a krútiacim momentom 500 Nm. V oboch prípadoch auto zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Zmenou prešla 10-stupňová automatická... Foto: Lexus
6278183 Zmenou prešla 10-stupňová automatická prevodovka. Tú technici preprogramovali, aby preraďovala na vyšší prevodový stupeň pri vyšších otáčkach.

Zmenou však prešla 10-stupňová automatická prevodovka. Tú technici preprogramovali, aby preraďovala na vyšší prevodový stupeň pri vyšších otáčkach. Vďaka tomu sa zlepší aj odozva na pedál akcelerátora, čo v konečnom dôsledku zintenzívni pôžitok zo športovej jazdy. Okrem toho bude po novom prevodovka schopná podradiť okamžite na druhý prevodový stupeň, čím sa zlepší schopnosť rýchleho výjazdu zo zákrut.

Z hľadiska výbavy je najvýznamnejšou zmenou... Foto: Lexus
6278157 Z hľadiska výbavy je najvýznamnejšou zmenou možnosť prepojiť infotainment s telefónom nielen cez rozhranie Apple CarPlay, ale už aj cez Android Auto.

Súčasťou faceliftu je aj odtučňovacia kúra. Modernizované kupé LC500 bude o desať kilogramov ľahšie. Konštruktérom sa podarilo znížiť hmotnosť podvozku použitím hliníka a prepracovaním stabilizátorov. Okrem nového nastavenia prevodovky a zníženia hmotnosti prispeje k agresívnejšiemu prejazdu zákrut aj systém Active Cornering Assist, ktorý pribrzďuje vnútorné kolesá a tým pomáha udržovať ideálnu stopu.

Z hľadiska výbavy je najvýznamnejšou zmenou možnosť prepojiť infotainment s telefónom nielen cez rozhranie Apple CarPlay, ale už aj cez Android Auto. Interiér možno skrášliť novým červeným koženým čalúnením Flare Red a do ponuky lakov karosérie pribudli oranžový Cadmium Orange a zelený Nori Green Pearl. Okrem toho sú na výber dvadsaťpalcové aj dvadsaťjedenpalcové disky kolies. Modernizovaná verzia sa objaví v ponuke v priebehu leta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kupé #facelift #Lexus #Lexus LC 500
Články podľa značiek