VW Arteon: Vynovené kupé príde aj ako Shooting Brake

Ešte tento mesiac predstaví Volkswagen modernizované 4-dverové kupé Arteon. A spolu s ním aj zásadnú novinku – športové kombi.

08.06.2020 18:00
debata
Okrem klasického Arteonu máme očakávať príchod... Foto: Volkswagen
VW Arteon - 2020 Okrem klasického Arteonu máme očakávať príchod kombi Shooting Brake. A tiež ostrej verzie R.

Facelift Arteonu mal byť jednou z hlavných premiér Volkswagenu na marcovom autosalóne v Ženeve. Ale ako vieme, ten sa pre pandémiu koronavírusu neuskutočnil. Automobilka tak debut posunula. Klasickú prezentáciu navyše nahradí virtuálna. Inak sa dnes ani nedá. Čo je však najdôležitejšie, pôjde hneď o dve premiéry. Popri modernizovanom 4-dverovom GT sa totiž Arteon ukáže aj v praktickejšej podobe s karosériou Shooting Brake. Predajom by to mohlo rozhodne pomôcť, pretože odbytovými číslami zatiaľ Arteon príliš neoslnil.

V ponuke je od roku 2017, pričom si v Európe nájde ročne len približne 20 000 zákazníkov. To z takého Passatu sa predalo vlani viac ako 124 000 a predvlani 154 000 exemplárov. Podľa Volkswagenu zasiahne modernizácia najmä interiér s novým infotainmentom na platforme MIB 3, ktorý bude znamenať rozsiahlu digitalizáciu. Balík Travel Assist zas Arteonu prinesie nové asistenčné systémy s podporou riadenia až do rýchlosti 210 km/h. O zmenách pod kapotou VW zatiaľ mlčí, no istý je príchod plug-in hybridu a tiež výkonného Arteonu R.

Predstavu o exteriérových zmenách si môžeme urobiť zatiaľ len na základe prvej oficiálnej skice. Arteon dostane svietiacu lištu v prednej maske a prepracovaný nárazník. Kombi Arteon Shooting Brake sa na skiciach predvádza hneď v ostrej verzii R s agresívnejšie tvarovanými sacími otvormi v nárazníku. Strecha bude klesať pozvoľnejšie ako na klasickom GT, čim vznikne väčší batožinový priestor. Na ďalšie informácie si budeme musieť ešte chvíľu počkať. presne do 24. júna, kedy má Arteon naplánovaný debut.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #kombi #facelift #VW #Shooting Stars #VW Arteon #VW Ateon Shooting Brake
Články podľa značiek