Škodu Karoq čaká facelift. Ešte pred starším Kodiaqom!

Zdá sa, že po modernizácii španielskeho Seatu Ateca je na rade aj jeho český súrodenec. Napokon, schádzajú zo spoločných liniek v Kvasinách.

19.06.2020 16:00
debata (1)
Vynovený Karoq podstúpi len retuše. Súvisieť... Foto: SITA, Autoweek.nl
Škoda Karoq - facelift 2021 Vynovený Karoq podstúpi len retuše. Súvisieť môžu s tvarom masky a nárazníkov.

Hlavnou hviezdou Škody je v súčasnosti nepochybne nová Octavia, ktorú poznáme už aj v ostrej verzii RS iV a najnovšie ako out-doorové kombi Scout. No automobilka nezabúda ani na staršie modelové rady. Dokazujú to snímky maskovaného Karoqu, ktoré zverejnil holandský web autoweek.nl. Skorý facelift by bol logický, keďže sesterský Seat Ateca, ktorý schádza zo spoločných liniek v českých Kvasinách, má už modernizáciu za sebou.

Kamuflovaná predná a zadná časť napovedajú, že facelift sa dotkne najmä masky, svetiel a nárazníkov. Napokon, ako to pri faceliftoch býva zvykom. Iste tiež pribudnú nové odtiene lakov a nové disky kolies. V interiéri by si mohol polepšiť infotainment s digitálnym kokpitom a 9-palcovou centrálnou obrazovkou. Kompatibilitu so smartfónmi zabezpečia rozhrania Android Auto a Apple CarPlay, a to s najväčšou pravdepodobnosťou bezdrôtovo.

Ani vzadu sa nezdá, že by Karoq čakali veľké... Foto: SITA, Autoweek.nl
Škoda Karoq - facelift 2021 Ani vzadu sa nezdá, že by Karoq čakali veľké zmeny. Tie sa odohrajú skôr v interiéri a pod kapotou.

Ak vychádzame z informácií k novej Atece, pod kapotou by mal skončiť diesel 1,6 TDI, ktorý nahradí nová najslabšia verzia dieselu 2,0 TDI s dvojitou selektívnou katalytickou redukciou twin dosing. Tú dostane aj silnejšia verzia s výkonom 110 kW. Benzínový 3-valec 1,0 TSI bude pracovať v Millerovom cykle. Štvorvalce 1,5 TSI (110 kW) a 2,0 TSI (140 kW) ostanú bez zmien. Uvidíme, či pod kapotu zamieria mild-hybridné benzínové motory 1,0 e-TSI a 1,5 e-TSI. Ateca ich zatiaľ nedostala.

Pohon oboch náprav skombinuje Karoq len s najvýkonnejším benzínovým a naftovým motorom a so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovou DSG. Premiéra už pravdepodobne nebude ďaleko. Skôr prekvapuje, že pri modernizácii dostal prednosť Karoq pred Kodiaqom. Väčšie SUV je totiž na trhu o rok dlhšie. No nakoniec môže Škoda všetko stihnúť ešte tento rok. V tom budúcom sa má totiž všetka pozornosť sústrediť na jej prvé elektrické SUV Enyaq.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Seat #Škoda-Auto #Seat Ateca #Škoda Karoq
Články podľa značiek