Mini Countryman JCW: Facelift je len detailom. Podstatný je výkon

Po modernizácii najväčšieho Mini všetkých čias prichádza na rad jeho ostrá verzia. Stovku zvládne za 5,1 sekundy. Ani sa niet čomu čudovať. Pod kapotou pribudlo 55 kW a 100 Nm!

27.07.2020 12:00
debata
Aj najvýkonnejšia verzia Countrymanu dostala po... Foto: Mini
Mini Countryman John Cooper Works - 2020 Aj najvýkonnejšia verzia Countrymanu dostala po facelifte novú grafiku svetiel či upravenú prednú masku. Pridáva však aerodynamický paket.

Mini len nedávno odhalilo modernizovaný Countryman, ktorý dostal dizajnové retuše, vynovený infotainment a, samozrejme, čistejšie motory plniace emisnú normu Euro 6. Týkalo sa to benzínových, naftových aj plug-in hybridných verzií. Do partie už chýbal len ostrý Countryman JCW (John Cooper Works). Ten sa predstavuje práve teraz. Zdedil nové prvky ostatných verzií, ako napríklad vynovené reflektory, zadné s grafikou Union Jack, no pridáva prepracovanú masku, aerodynamický paket a nové odtiene lakov – biely White strieborný Silver metallic a zelený Sage Green metallic.

Koncovky športovej výfukovej sústavy majú teraz... Foto: Mini
Mini Countryman John Cooper Works - 2020 Koncovky športovej výfukovej sústavy majú teraz priemer až 95 mm. Postarajú sa o potrebnú zvukovú kulisu.

Voliteľné sú matricové svetlá či lesklé čierne doplnky Piano Black. Interiér prináša najmä nový infotainment s 8,8-palcovou dotykovou obrazovkou, lepšou grafikou a rýchlejšími reakciami. Digitálny prístrojový panel s uhlopriečkou päť palcov je novým voliteľným prvkom. Vďaka inštalovanej SIM karte je odteraz Countryman stále on-line. Dobrou správou je, že napriek prísnym emisným limitom neprišiel Countryman JCW o výkon. Práve naopak. Jeho dvojlitrový 4-valec TwinPower Turbo posilnil zo 170 na 225 kW a krútiaci moment z 350 na 450 Nm. A to nie je maličkosť.

Interiér môže byť vybavený celkom novým... Foto: Mini
Mini Countryman John Cooper Works - 2020 Interiér môže byť vybavený celkom novým digitálnym prístrojovým panelom s uhlopriečkou päť palcov.
V kombinácii s 8-stupňovou prevodovkou Steptronic Sport a pohonom oboch náprav All4 to znamená šprint na stovku za 5,1 sekundy. Je to zlepšenie až o 1,4 sekundy. Tomu musel byť prispôsobený podvozok s 18-palcovými diskami kolies a elektromechanické riadenie. Posilnená brzdová sústava má predné 4-piestikové strmene. Ako inak, lakované červenou farbou Chili Red. Emócie bude zvyšovať športový zvuk výfuku s koncovkami s priemerom až 95 mm. Sympatické však je, že aj napriek oslňujúcej dynamike odvezie Countryman JCW rovnakých 1 390 litrov batožín ako jeho „civilní“ súrodenci.
Mini Countryman John Cooper Works - 2020
Mini Countryman John Cooper Works - 2020
+20Mini Countryman John Cooper Works - 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mini #facelift #JCW #John Cooper Works #Mini Countryman
Články podľa značiek