Mercedes-Benz GLS: Vlajkové SUV je zdatnejšie v teréne

Po modernizácii triedy GLE „oprášil“ Mercedes-Benz aj veľké SUV GLS, vrátane ostrej verzie Mercedes-AMG GLS 63. Okrem faceliftu sú novinky zdatnejšie mimo spevnených ciest.

05.04.2023 10:00
debata
Vynovené GLS spoznáte najmä podľa väčšej masky... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLS - 2023 Vynovené GLS spoznáte najmä podľa väčšej masky so štvoricou strieborných lamiel.

Dizajnové zmeny sa obmedzili na retuše. Najväčšie SUV zo Stuttgartu spoznáte po modernizácii najmä vďaka nápadnejšej maske chladiča. Štyri lamely sú totiž pozinkované v striebornom odtieni Silver Shadow. Nový je aj predný nárazník s čiernym lesklým lemom sacích otvorov a spodný kryt. Vzadu púta pozornosť 3D grafika svetiel s trojicou modulov. V palete kolies pribudli nové disky Himalayas s vysoko lesklým povrchom a v palete farieb modrý a sivý alpský odtieň.

Vzadu má GLS nové svetlá s výraznou trojicou... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLS 63 AMG - 2023 Vzadu má GLS nové svetlá s výraznou trojicou modulov. Platí to aj pre ostrú verziu z dielne AMG
Mercedes-Benz GLS - 2023
Mercedes-Benz GLS - 2023
+5Mercedes-Benz GLS - 2023

V kabíne je stále dostatok priestoru pre siedmich pasažierov. Tio rady sedadiel sú v sérii. Vybrať si bude možné nové druhy čalúnenia – béžovú kožu Catalana a hnedú Bahia. Pribudli tiež nové drevené dekory. Lesklé hnedé lipové drevo je po modernizácii štandardom. A z vrcholového Maybachu GLS 600 sa sem dostali vysokolesklé čierne dekorácie. Vetracie otvory sú pozinkované v odtieni Silwer Shadow, opäť s pôvodom v Maybachu. Modernizované rozhranie MBUX má vynovenú grafiku.

V kabíne sú nové druhy čalúnenia a dekorácií,... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLS - 2023 V kabíne sú nové druhy čalúnenia a dekorácií, no najmä najnovšia verzia infotainmentu MBUX.
Mercedes-Benz GLS 63 AMG - 2023
Mercedes-Benz GLS 63 AMG - 2023
+12Mercedes-Benz GLS 63 AMG - 2023

Ponúka tri štýly – klasický, športový a diskrétny. Okrem toho sú tu režimy zobrazenia pre navigáciu, asistenčné systémy a servis. Oba displeje možno navyše zladiť s farbou ambientného osvetlenia. Hlasový asistent infotainmentu je možné aktivovať bez slov „Hey Mercedes“. Centrálny displej prináša špecifické off-roadové údaje – ako zobrazenie bočného a pozdĺžneho náklonu, natočenia kolies alebo kompas. Vďaka štandardnému balíku Parking Package budú mať zákazníci k dispozícii funkciu „priehľadnej kapoty“. To je dôležité, pretože po modernizácii by sa malo GLS cítiť v teréne lepšie ako kedykoľvek predtým.

A takto vyzerá luxus v prevedení Maybachu Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLS 600 Maybach - 2023 A takto vyzerá luxus v prevedení Maybachu
Mercedes-Benz GLS 600 Maybach - 2023
Mercedes-Benz GLS 600 Maybach - 2023
+13Mercedes-Benz GLS 600 Maybach - 2023

Na svetlej výške pribudlo až 30 mm a navyše je GLS vybavené odteraz novým balíkom Off-road Engineered s lepšou ochranou podvozka. Zmeny pod kapotou Mercedes-Benz nespomína. Očakávať tak môžeme pôvodnú paletu motorov od naftovej verzie 350d 4Matic (210 kW) až po najvýkonnejšiu 63 AMG (450 kW), ktorá zrýchľuje na stovku za 4,2 sekundy. Zmeny sa majú dotknúť aj luxusnej verzie Maybach GLS 600 4Matic (410 kW). Novinku uvedie Mercedes-Benz na trh koncom októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #AMG #Maybach #Mercedes-Benz GLS
Články podľa značiek