Pozrite si prvé oficiálne vizuály modernizovaných modelov Škoda Scala a Kamiq

Oba modely sa po približne štyroch rokoch od svojho uvedenia na trh dočkali komplexného faceliftu.

20.07.2023 10:00
Modernizovaná Škoda Kamiq (2023) Foto:
Oba modely budú mať svoju oficiálnu (online) premiéru už o pár dní - 1. augusta.
debata

Škoda Auto odhaľuje prvé oficiálne skice modernizovaného kompaktného modelu Scala a mestského SUV Kamiq. Česká automobilka obom modelom dodala dizajnové a technologické vylepšenia, ako aj prvky vozidiel vyšších tried. Nová Škoda Scala a Kamiq budú mať svoju digitálnu svetovú premiéru 1. augusta.

Modernizovaná Škoda Scala - pohľad spredu (2023) Foto: Škoda Auto
Modernizovaná Škoda Scala (2023) Modernizovaná Škoda Scala - pohľad spredu (2023)

Modely Škoda Scala a Škoda Kamiq sa po približne štyroch rokoch od svojho uvedenia na trh dočkali faceliftu. Kombinácia technologických vylepšení a dizajnových úprav karosérie ešte viac zvýrazňuje charakteristické vlastnosti oboch vozidiel: dynamický vzhľad modelu Scala a robustný vzhľad modelu Kamiq.

Oba modely majú prepracované svetlomety, predný a zadný nárazník a masku chladiča. Celú modernizáciu podčiarkujú aj nové zliatinové disky a nápisy na piatych dverách v súlade s novou korporátnou identitou značky Škoda.

Modernizovaná Škoda Scala - pohľad zozadu. Foto: Škoda Auto
Modernizovaná Škoda Scala (2023) Modernizovaná Škoda Scala - pohľad zozadu.

Užšie svetlomety modelu Scala sa tiahnu až k mriežke chladiča, čím zdôrazňujú dynamický vzhľad vozidla. Lak teraz zasahuje až do nasávania vzduchu v prednom nárazníku. Vďaka tomu je predný nárazník členitejší.

Tieto dizajnové prvky vo farbe karosérie nájdete aj v difúzore na prepracovanom zadnom nárazníku lemovanom kryštalickými prvkami. Zadné svetlá majú nový, prepracovanejší grafický dizajn.

Modernizovaná Škoda Kamiq - pohľad spredu. Foto: Škoda Auto
Modernizovaná Škoda Kamiq (2023) Modernizovaná Škoda Kamiq - pohľad spredu.

Modernizovaný Kamiq má výraznejší dizajn ako jeho predchodca. Horný prvok výrazných dvojdielnych svetlometov bol zúžený a má ostrejšie rezaný tvar. Väčšia a vzpriamenejšia kapota je v spodnej časti doplnená výraznými dvojitými lamelami v tvare písmena U.

Modernizovaná Škoda Kamiq - pohľad zozadu. Foto: Škoda Auto
Modernizovaná Škoda Kamiq (2023) Modernizovaná Škoda Kamiq - pohľad zozadu.

Čierna časť nárazníka pod mriežkou chladiča a nasávaním vzduchu zdôrazňuje šírku vozidla, zatiaľ čo mohutný strieborný difúzor je umiestnený nižšie, aby poskytoval dobrú ochranu podvozku. Zadný difúzor má širokú hornú časť a v spodných častiach ho dopĺňa mohutný strieborný kryt. Modernizovaný svetelný podpis delených zadných svetiel v tvare písmena L je vizuálne prepojený s rovnako tvarovanými reflektormi.

VIDEO: Škoda Kodiaq v predpremiére. Ani v ‘maskáčoch‘ nevyzerá zle
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Kamiq #Škoda Scala #faceelift
Články podľa značiek