Nový Volkswagen Touareg sa už predáva na Slovensku. Poznáme ceny

Nový Touareg prichádza výlučne s naftovými trojlitrovými šesťvalcami. Jedinou výnimkou je plug-in hybrid s motorom 3.0 V6 TSI.

26.07.2023 11:00
Nový Volkswagen Touareg R-Line (2023) Foto:
Nový Volkswagen Touareg R-Line (2023)
debata (2)

Volkswagen podrobil tretiu generáciu modelu Touareg rozsiahlej modernizácii. Ako prvý model značky VW prináša novo vyvinuté svetlomety „IQ.Light – HD-LED-Matrix“ s vysokým rozlíšením. Interiér sa môže pochváliť sériovým digitálnym panelom „Innovision Cockpit a čerešničku na torte je nový senzor zaťaženia strechy. Modernizovaná verzia sa dá na prvý pohľad rozoznať podľa nového dizajnu prednej a zadnej časti karosérie s inovatívnymi prvkami ako osvetlená lišta na maske vpredu a nové zadné svetlá prepojené svietiacim pásom s červeným osvetleným logom VW.

V interiéri je dominantný digitálny prístrojový panel „Innovision Cockpit“ ktorý integruje digitálny združený prístroj s uhlopriečkou 30,5 cm a centrálny dotykový displej systému infotainmentu s uhlopriečkou 38,1 cm. Vic sme o aute písali v tomto článku:

Volkswagen Touareg Elegance (2023) Čítajte viac Nový VW Touareg prichádza s high-tech svetlami a senzorom zaťaženia strechy

Nový Touareg sa na Slovensku bude predávať s troma verziami pohonu, založenými na turbodúchadlom prepĺňaných motoroch V6 s priamym vstrekovaním paliva a objemom 3,0 litra. Obľúbený naftový motor 3.0 TDI je naďalej na výber v dvoch verziách s výkonom 170 kW (231 k) alebo 210 kW (286 k). Obidve verzie majú 8-stupňovú automatickú prevodovku a systém pohonu všetkých kolies 4MOTION so samosvorným medzinápravovým diferenciálom.

Pred 20 rokmi vyrobili na Slovensku prvý VW Touareg. Pozrite sa, ako vzniká v súčasnosti:

Plug-in hybrid tvorí benzínový motorom V6 3.0 TSI s výkonom 250 kW (340 k)v kombinácii s elektromotorom zabudovaným v 8-stupňovej prevodovke s výkonom 100 kW (136 k). Systémový výkon je 280 kW (381 k). Batéria má využiteľnú kapacitu 14,3 kWh, čo značí dojazd na elektrinu (podľa WLTP) do 52 kilometrov.

Takto vyzerá aktuálny slovenský cenník:

zväčšiť Nový Volkswagen Touareg - aktuálny cenník
Touareg cennik Nový Volkswagen Touareg - aktuálny cenník

Na Slovensku sa Touareg predáva v dvoch verziách vybavenia – luxusnej Elegance a športovo ladenej R-Line (len s motormi TDI).

Verzia Elegance s motormi TDI má štandardne napríklad 2-zónovú klimatizáciu Climatronic s funkciou čistenia vzduchu Air Care, svetlomety „IQ.Light – HD-LED-Matrix“ a LED zadné svetlá, navigačný systém „Discover Premium“ s 8 reproduktormi a prípravou na online služby VW Connect, vyhrievané predné sedadlá, kožené poťahy sedadiel a 18-palcové disky kolies „Cascade“ z ľahkej zliatiny. Touareg Elegance eHybrid má navyše 4-zónovú klimatizáciu, elektricky ovládané panoramatické strešné okno a 19-palcové disky z ľahkej zliatiny „Tirano“.

Verzia R-Line sa navonok líši špecifickým dizajnom masky chladiča a nárazníkov R-Line a 19-palcovými diskami „Coventry“. V interiéri má hliníkové dekoračné obklady, vyhrievaný športový volant R a 18-smerovo elektricky nastaviteľné predné sedadlá ergoComfort s koženými poťahmi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #plug-in hybrid #Volkswagen Touareg #motor V6
Články podľa značiek