Dacia Sandero, Logan a Jogger prešli modernizáciou. Pozrite sa, čo sa zmenilo

Všetky tri modely dostanú v základe oveľa silnejšiu bezpečnostnú výbavu, pribudnú nové farby, disky a zlepší sa aj konektivita.

21.02.2024 10:00
43002 dacia jogger 2024 Foto:
Dacia Jogger dostane už v základe klimatizáciu a nový prístrojový štít.
debata (1)

Dacia musí svoje modely dovybaviť tak, aby vyhovovali novým požiadavkám EÚ, týkajúcich sa bezpečnosti. Ide o opatrenie, známe pod skratkou GSR2 (General Safety Regulation). V rámci neho budú musieť auta od júla tohoto roku obsahovať aj niektoré nové bezpečnostné technológie.

V modeloch Sandero, Logan a Jogger, dostupných od apríla, preto pribudnú od základnej výbavy Essential: zariadenie na záznam údajov o nehode, príprava pre alkoholový imobilizér, rozpoznávanie dopravných značiek s upozornením na rýchlosť, výstraha pred vybočením z jazdného pruhu, asistent udržiavania v jazdnom pruhu, monitoring únavy, zadné parkovacie senzory, dažďový a svetelný senzor, pokročilý systém núdzového brzdenia (reaguje na chodcov aj cyklistov), varovný signál pri núdzovom zastavení.

Dacia pre Jogger ponúka aj kempovaciu úpravu. Pozrite sa, ako funguje
Video

Na prístrojovej doske bude tlačidlo „Moja bezpečnosť“, umožňujúce niektorá varovania deaktivovať, treba však tak spraviť po každom naštartovaní. Okrem toho je celý modelový rad vybavený nálepkou Rescue QR Code, ktorá zostáva jasne viditeľná na čelnom skle a zadnom skle. Po naskenovaní špeciálnou aplikáciou umožní prístup k informačnej brožúre Dacia Rescue. Hasiči tak získajú všetky informácie, ktoré potrebujú na bezpečný a rýchly zásah v prípade núdze, čím ušetria cenné minúty.

Dacia Logan (2024)
Dacia Sandero Stepway (2024)
+3Dacia Sandero (2024)

Zmeny sa čiastočne týkajú aj dizajnu. Pribudnú nové zliatinové disky kolies, Sandero Stepway dostalo novú béžovú metalízu Safari, sivú metalízu Shide Grey, predtým vyhradenú len pre Jogger a zelenú metalíza Cèdre Green pre výbavu Extreme.

Jogger Hybrid 140 dostal úplne nový 7-palcový združený prístroj z nového Dusteru. Jogger a Sandero Stepway Expression majú novú nálepku na oboch vchodových dverách pod bočnými zrkadlami. Nálepka obsahuje znak Dacia Link a GPS súradnice zodpovedajúce polohe ikonickej rumunskej cesty cez horský priesmyk Transfagarașan.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sandero Stepway #Dacia Logan #Dacia Sandero #Dacia Jogger
Články podľa značiek