Suzuki Swift je autom roka v Škótsku aj Japonsku

Autom roka sa nový Swift stal na japonskom aj škótskom trhu. V Japonsku rovnaké ocenenie v roku 2006 vyhrala aj jeho predchádzajúca generácia.

24.11.2010 14:14
Suzuki Swift Foto:
Suzuki Swift
debata

Ocenenie Auto roka a zároveň cenu za bezpečnosť udelila v Škótsku novému Swiftu Asociácia škótskych motoristických novinárov. Dvadsaťčlenná porota škótskych motoristických novinárov pritom pripísala Swiftu najviac bodov v kategórii spomedzi hodnotených malých áut. Suzuki tak prvýkrát zvíťazilo počas dvanásťročného trvania tejto ankety v Škótsku.

Ako najbezpečnejšie vozidlo vo svojej kategórii bol Swift zasa vyhodnotený najmä pre jeho štandardnú výbavu ocenenú piatimi hviezdičkami Euro NCAP, ktorá okrem iného zahŕňa sedem airbagov a ESP.

Autom roka 2011 sa nový Swift stal na základe výsledkov ankety tiež doma v Japonsku. Začiatkom novembra mu ocenenie udelilo Združenie automobilového priemyslu v Japonsku a Zväz novinárov Japonska (RJC Car of the Year Award).

Nový Swift je piatym takto oceneným vozidlom značky Suzuki, keď v roku 1993 získal japonský titul Auto roka Suzuki Wagon R, roku 2006 Swift prvej generácie a roku 2008 modely Suzuki Wagon R a Wagon R Stingray.

Auto roka sa spomedzi tuzemských vozidiel v Japonsku vyhlasuje od roku 1991. Do najnovšieho hodnotenia boli zaradená domáce modely, ktoré sa začali vyrábať v období od 1. novembra 2009 do 31. októbra 2010. Swift vzišiel najnovšie zo súťaže ako víťaz spomedzi šiestich modelov, ktoré sa prebojovali až do jej finále.

debata chyba
Články podľa značiek