Consumer Reports 2018: Ázijské a európske značky sú lepšie ako americké

Americký magazín Consumer Reports zostavil rebríček značiek vyrábajúcich najlepšie autá. Ide zároveň o odporúčanie pre zákazníkov, ktorí sa rozhodujú pre kúpu nového vozidla v tomto roku. Prekvapivé je, že Američania považujú ázijské a európske značky za lepšie ako domáce.

27.02.2018 12:00
debata (1)
Štatistiku pre tento rok ovládla prémiová... Foto: Genesis
Genesis G80 - 2016 Štatistiku pre tento rok ovládla prémiová značka Genesis patriaca pod Hyundai.
Spoločnosť Consumer Reports sa venuje hodnoteniu rôznych aspektov v rámci kvality automobilov. Tentoraz zostavila poradie značiek, ktoré považuje za najlepšie, čím zákazníkom pomáha zorientovať sa pri kúpe nového auta. Poradie tohtoročného hodnotenia zostavila na základe viacerých aspektov. Základom bolo hodnotenie motoristov, ktorí sa podelili o skúsenosti s viac ako 640 000 novými vozidlami. Ďalšími faktormi bolo testovanie jednotlivých modelov, predpokladaná spoľahlivosť a spokojnosť majiteľov.

Celkové skóre ovplyvnila aj prítomnosť bezpečnostných systémov ako varovanie pred kolíziou a autonómne brzdenie. Podmienkou pre zaradenie do hodnotenia bola existencia aspoň dvoch nových modelov, ktoré mala spoločnosť možnosť otestovať. Pre nedostatok údajov sa do hodnotenia nedostali značky Maserati a Smart.

Štatistiku pre tento rok ovládla prémiová značka Genesis patriaca pod Hyundai. K jej víťazstvu prispela skutočnosť, že jej portfólio sa momentálne skladá len z dvoch modelov. V porovnaní s druhým Audi, ktoré vďačí za výborné umiestnenie až ôsmim modelom, mala kórejská značka menej priestoru na chyby.

Prvú päťku ovládli prémiové značky. Na treťom mieste skončilo BMW, na štvrtom Lexus a piate si pripísalo Porsche. Úspech koncernu Hyundai-Kia potvrdzuje šiestym miestom Kia, ktorá skončila najlepšie v rámci značiek s cenovo dostupnými modelmi v ponuke. Na siedmej priečke sa umiestnilo Subaru a až za ním prvá americká značka Tesla. Prvú desiatku uzatvárajú Honda a Toyota, pričom druhá menovaná sa do hodnotenia zapojila až dvadsiatimi modelmi.

Pre americké značky je štatistika sklamaním. Okrem Tesly sa uspokojivé umiestnenie podarilo dosiahnuť len Chrysleru, ktorý skončil na 11. mieste. Prémiová značka Lincon obsadila 17. priečku. Buick a Ford sa umiestnili na 19., respektíve 20. mieste. Chevrolet, Cadillac, Ram, Dodge a GMC nájdeme až v tretej desiatke. Na konci rebríčka sa umiestnili značky Jeep a Fiat.

Najlepšie značky podľa Consumer Reports (2018)

Poradie Značka
1. Genesis
2. Audi
3. BMW
4. Lexus
5. Porsche
6. Kia
7. Subaru
8. Tesla
9. Honda
10. Toyota
11. Chrysler
12. Hyundai
13. Mazda
14. Infiniti
15. Mercedes-Benz
16. Volkswagen
17. Lincoln
18. Volvo
19. Buick
20. Ford
21. Nissan
22. Acura
23. Chevrolet
24. Cadillac
25. Mini
26. Ram
27. Dodge
28. GMC
29. Jaguar
30. Mitsubishi
31. Alfa Romeo
32. Land Rover
33. Jeep
34. Fiat

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #značky #Genesis #Consumer Reports #Consumer Reports 2018
Články podľa značiek