TÜV 2023: Toto sú najporuchovejšie autá bez ohľadu na vek. Treba sa mať pri nich na pozore

Najnovšia štatistika nemeckých technických kontrol potvrdzuje tradičné pozície starších Dácií, no okrem nich sa medzi najmenej spoľahlivé autá dostali aj modely iných značiek.

28.11.2022 06:00
debata (11)

Sieť nemeckých staníc technických kontrol známa pod menom TÜV každoročne uverejňuje súhrnnú štatistiku poruchovosti jednotlivých modelov. Ide síce o výsledky predpísaných kontrol, ktoré nezohľadňujú iné ako predpísané poruchy, ale i tak ide o cenný zdroj informácií pre záujemcov o kúpu auta z druhej ruky.

TUV - kontrola vozidiel Čítajte aj TÜV Report 2023: Megarebríček spoľahlivosti áut je vonku. Toto sú jeho hviezdy a prepadáky

V prospech tzv. TÜV reportov hovorí aj skutočnosť, že od júla 2021 až do júna 2022 prešlo rukami technikov celkovo 9,5 milióna vozidiel a kvalifikovaný počet kusov dosiahlo 226 modelov. Celkové výsledky ukázali, že priemerná poruchovosť sa oproti minuloročným výsledkom zhoršila zo 17,9 % na 20,2 %. Autá boli už tradične rozdelené do piatich skupín podľa veku, pričom počet najazdených kilometrov sa do úvahy nebral. A keďže každá štatistika má víťazov aj porazených, tentoraz sa zameriame na autá, ktoré sa ukázali ako najporuchovejšie.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #spoľahlivosť #TÜV #TÜV Report
Články podľa značiek