Auto Express: Tieto SUV sú výbornou voľbou na kúpu z druhej ruky

Segment SUV a crossoverov je aktuálne na vrchole záujmu zákazníkov. Platí to o nových autách, ale do popredia sa dostávajú aj v rámci ojazdených vozidiel. A tam sa ponuka mení, keďže aj prémiové modely sú cenovo dostupnejšie.

15.04.2024 06:00
debata (2)
Kia Sorento sa treťou generáciou priblížila... Foto: Kia
Kia Sorento 2015 Kia Sorento sa treťou generáciou priblížila prémiovému segmentu.

Britský automobilový magazín Auto Express mapuje aj situáciu na tamojšom automobilovom trhu s ojazdenými vozidlami. Ten je špecifický, keďže v Spojenom kráľovstve sa jazdí vľavo, a tak „jazdenky“ s pravostranným riadením prakticky nevyvážajú mimo Britské ostrovy. To ovplyvňuje ponuku natoľko, že prémiové autá sú cenovo značne dostupnejšie ako jazdené, lebo konkurencia na trhu je vysoká.

CR-Cars-Crop-border-tax-would-raise-american-cars-prices-too-say-makers-01-17 Čítajte aj Driver Power 2023: Britskí motoristi vybrali najlepšie auto. Víťaz je prekvapením

Z pohľadu kontinentálnej Európy nie je situácia až taká priaznivá, no cezhraničný predaj a dovoz jazdených automobilov medzi štátmi je rozšírený a tým vzniká príležitosť na kúpu modelov, ktoré by na malom slovenskom trhu nedokázali cenovo zaujať. Na nasledujúcej strane nájdete SUV, ktoré pokladá redakcia Auto Expressu za najlepšie na trhu s ojazdenými autami.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #ojazdené autá #Auto Express
Články podľa značiek